İran'dan 'savaştan korkmuyoruz' çıkışı: Ortadoğu'da savaş büyüyecek mi?

İran ulusal güvenliğine yönelik tehditlere karşı sert bir tutum alacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, İran'ın savaştan korkmadığı ancak savaş arayışında da olmadığı belirtildi.

İHA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı basın toplantısında, İsrail’in Lübnan üzerindeki saldırılarının bölgedeki gerginliği artırdığını ifade etti. 

İran ile bağlantılı hedeflere yönelik eylemlerinin cevapsız kalmayacağını söyleyen Kenani, 'İsrail rejiminin direniş cephesi ve İran halkına karşı işlediği cinayetlerin sonuçsuz kalmayacağını' dile getidi. 

Ulusal güvenliğe yönelik herhangi bir tehdide karşı tedbirli olacaklarını aktaran Kenani, 'Hiç kimse eylemlerinin sonuçlarından kaçamayacak' dedi. 

İran Dışişleri Bakanlığı SözcüsüNasır Kenani

'KAOSUN SORUMLUSU DIŞ GÜÇLER'

Kenani aynı zamanda, bölgedeki kaosun sorumlusunun 'dış güçler' olduğunun altını çizdi. 

Hamas lideri İsmail Haniye’ye yönelik suikast sonrası gelen sorulara yanıt veren Kenani, İran’ın bu cinayete kesin bir cevap vereceğini ve bunun masadan kaldırılmadığını söyledi. 

Kenani, 'Siyonistler, cinayetlerinin sonuçlarını görecekler' diye konuştu. 

İRAN LÜBNAN'A GÖNÜLLÜ ASKERLER GÖNDERECEK Mİ?

İran'ın diğer ülkelere askeri güç göndereceği yönündeki iddialara da değinen Kenani, bölgedeki ülkelerin siyonist İsrail rejimine karşı kendilerini koruma kapasitesine sahip olduğuna inandığını savundu.

 Kenani, 'Lübnan ve Filistin'deki güçler, geçmişte İsrail'e karşı zafer elde ettiklerini kanıtladılar' sözlerini kullandı.