İsrail Başbakanı Netenyahu'dan çok sert yanıt: 'Ortadoğu'yu değiştireceğiz'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze sınırındaki bölgelerin belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Netenyahu, "Hamas’ın yaşayacağı zor ve feci olacak, Orta Doğu’yu değiştireceğiz” dedi.

12punto

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu daha Gazze Şeridi'ndeki çatışmalara ilişkin olarak “Artık bir savaşın içindeyiz” açıklamasında bulunmuştu. Bölgelerin belediye başkanlarıyla bir araya gelen Netenyahu İsrail’in Hamas’a vereceği yanıtın çok sert olacağını söyledi.

Netenyahu şunları aktardı:

“Hamas’ın yaşayacağı zor ve feci olacak, harekata girdik ve yeni başlıyoruz. Sizlerden kararlı olmanızı istiyorum çünkü Ortadoğu’yu değiştireceğiz” 

İKİNCİ CEPHE İDDİASI

Gazze sınırında gerilim devam ederken İsrail ordusu, kuzeydeki Lübnan sınırından ülkeye girmeye çalışan silahlı grupların imha edildiğini duyurdu. Lübnan sınırında silahlı grupların Hamas’ın saldırılarına katılması halinde savaşta 2. cephe açılabileceği belirtiliyor.

"İSRAİLLİLERİ DEFALARCA UYARDIK"

Bu arada Mısır istihbaratının, Hamas’ın “çok büyük bir şey” planladığı konusunda İsrail’i defalarca uyardığı ancak muhataplarının buna kulak asmadığı belirtildi.

ABD merkezli haber ajansı Associated Press’e (AP) göre, isminin gizli kalmasını isteyen Mısırlı bir istihbarat yetkilisi, Filistinli grupların abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e başlattığı saldırı için İsrail’i önceden uyardıklarını söyledi. Mısırlı yetkili, Hamas ile İsrail arasındaki çatışmadan önce devam eden esir takası görüşmelerinde Tel Aviv’deki muhataplarını Gazze’deki durum hakkında uyardıklarını belirterek “Durumun patlama noktasına geldiği ve bunun çok büyük olacağı konusunda İsraillileri defalarca uyardık. Ama bunları hafife aldılar” ifadelerini kullandı.