İsrail- Filistin çatışmasında taraf olan ülkeler belli oldu! Peki yurttaşlar kimi destekliyor?

İsrail ile Filistin arasında Gazze Şeridi'nde gerçekleşen çatışmalarda binlerce insan hayatını kaybetti. Birçok ülke 'taraflarını' açıklarken bazı ülkeler de itidal çağırısında bulundu. Peki tüm dünyada sosyal medya kullanıcıları savaşta taraf oldular mı? İşte ayrıntılar...

12punto

İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle şimdiye dek binlerce insan hayatını kaybetti ve yaralandı.

TARAF OLANLAR BELLİ OLDU

Başta ABD olmak üzere batı ülkeleri; Belçika, İspanya, İtalya, İsviçre, İrlanda, Hollanda, Hırvatistan, Avusturya, Yunanistan, Çekya, Slovenya, Finlandiya, Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya ve Kosova İsrail’e desteklerini açıkladı. 

Başta İran olmak üzere, Katar, Rusya, Mısır gibi ülkeler ise Filistin’e desteklerini açıkladı.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI KİMİN TARAFINDA?

3.3 milyon takipçiye sahip World of Statistics isimli sosyal medya hesabının X üzerinden yaptığı ankette, “İsrail-Filistin çatışmasında hangi tarafa daha çok sempati duyuyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

Ankete yaklaşık 900 bin kişi katılırken katılımcıların yüzde 37.5‘i İsrail, yüzde 46.1‘i ise Filistin yanıtını verdi. Yüzde 16.4'ü ise ikisi de eşit yanıtını verdi.

Ayrıca sivil toplum örgütleri, Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü gibi organizasyonlar ise itidal ve ateşkeş çağrısı yapmaya devam ediyor.