İsrail, hava üslerinin İran tarafından vurulduğunu kabul etti: Hükümet kayıplarını sansürlüyordu

İsrailli yetkililer, dün gece saldırının yol açtığı hasara ve kayıplara ilişkin 'sansür uygulama kararı almıştı. Saldırılar nedeniyle savaş kabiliyetlerinin gerilemediğini savunan İsrail, İran'ın düzenlediği balistik füze saldırısında hava üslerinin isabet aldığını itiraf etti.

AA

İran'ın İsrail'e yönelik balistik füze saldırısının etkileri sürüyor. Bugün (2 Eylül) bir açıklama yayınlayan İsrail Savunma Kuvvetleri, hava üslerinin zarar gördüğünü kabul ederken, bunun askeri kapasitelerine bir zarar vermediğinin de altını çizdi.

İsrail ordu radyosunun haberine göre, İsrail ordusu, İran'ın balistik füze saldırısında hava üslerinin zarar gördüğünü duyurdu.

Hangi üssün ne ölçüde zarar gördüğüne ilişkin detay verilmeyen haberde, 'operasyonel faaliyetleri etkilemeyecek bazı idari, bakım-onarım yapılarının hasar aldığı' aktarıldı.

İran dün gece 200'e yakın balistik füzeyle İsrail'i vurmuştu. İsrail'in Haaretz gazetesine göre, saldırıda en az 100 kadar ev zarar gördü 

İRAN HİPERSONİK FÜZE KULLANDIĞI KONUSUNDA YALAN SÖYLEDİ Mİ?

İsrail ordusu 'hava kuvvetlerinin ve hava savunma sistemlerinin savaş kabiliyetlerinin gerilemediğini' savunarak İran'ın saldırıda 'hipersonik' füze kullandığı açıklamasının doğru olmadığını ileri sürdü.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e onlarca balistik füzeyle saldırı başlattığını duyurmuştu.

Füzelerin fırlatılmasının ardından başta Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmıştı.