İsrail helikopteri Gazze'de düştü: 2 asker öldü 4 asker ağır yaralı

İsrail Hava Kuvvetleri’ne (IAF) ait bir helikopterin 10 Eylül gecesi Gazze Şeridi’nin güneyinde düştüğü açıklandı. Yaşanan kaza sonucu 2 askerin öldüğü, çok sayıda askerin de yaralandığı belirtildi. İsrail ordusu olayı bir kaza olarak nitelendirdi.

12punto

İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya göre Rafah’taki bir askeri kampın içindeki son iniş aşamasında helikopter, doğru bir şekilde iniş yapmak yerine yere çarptı. Araştırmaya göre helikopter düşman ateşiyle vurulmadı ve çarpışma, helikopterin inmesi gereken zamandan birkaç dakika önce gerçekleşti. Bu bağlamda helikopterin önemli bir yükseklikten düşmediği aktarıldı.

2 ASKER ÖLDÜ 8 ASKER YARALANDI

Helikopter kazada ağır hasar alırken, helikopterde bulunan herkes yaralandı ve toplamda 2 asker öldü. Kaza esnasında yaralanan 8 askerin ise hastaneye kaldırıldığı ve bunlardan dördünün ağır yaralı olduğu aktarıldı.

Ciddi şekilde yaralanan 4 asker arasında ayrıca yaralanan muharebe mühendisinin de olduğu bilgisi paylaşıldı. Yapılan açıklamaya göre kazaya neyin sebep olduğu henüz belirsizliğini koruyor, ancak IAF bunu bir kaza olarak tanımlıyor. Helikopterin kamp alanına doğru bir şekilde inmek yerine neden yere çarptığını belirlemek için bir soruşturma başlatıldı. Vefat eden askerlerin isimleri henüz açıklanmadı.