Londra'da gözaltına alınan Greta Thunberg serbest bırakıldı

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, önde gelen petrol şirketlerinin de katıldığı "Energy Intelligence Forum" toplantılarına karşı Londra'da düzenlenen protesto gösterisinde gözaltına alındı. Thunberg ardından kefaletle serbest bırakıldı.

AA

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, 17 Ekim'de petrol yöneticilerinin buluştuğu Park Lane'deki InterContinental Oteli'nin önünde protestolara katıldı. Protestocular, aralarında bakan, yabancı diplomat ve petrol şirketleri yöneticilerinin de bulunduğu katılımcıların otele girişlerini engelleme girişiminde bulundu.

Londra polisi, protestoculara müdahale edip Greta Thunberg'in de aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı. İsveçli iklim aktivisti'nin gözaltına alındığı anları Fossil Free London kendi X  hesabından duyurdu.

DÜNYA FOSİL YAKITLAR İÇİNDE BOĞULUYOR!

Protestoya katılmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada Thunberg, "Dünya fosil yakıtlar içinde boğuluyor. Umutlarımız, hayallerimiz ve yaşamımız bir yalan seli tarafından götürülüyor. Fosil yakıt endüstrileri yıllardır iş modellerinin sonuçlarının farkında ancak buna rağmen hiçbir şey yapmadılar" dedi.

"KAPALI KAPILAR ARDINDA..."

Protesto esnasında kalabalığa seslenen Thunberg ayrıca, “Petrol ve para konferansındaki bu kapalı kapılar ardında, omurgasız politikacılar, yıkıcı sektörlerden, fosil  yakıt endüstrisinden lobicilerle anlaşmalar yapıyor ve tavizler veriyor" ifadelerini kullandı.

15 KASIMDA MAHKEMEYE ÇIKACAK

Tutuklanan İsveçli çevre aktivisti, soruşturma genişletilinceye kadar kefaletle serbest bırakıldı. Thunberg 15 Kasım'da Westminster Sulh Mahkemesi'ne çıkacak.