Nostradamus'tan 2024 yılına dair kehanetler

Fransız astrolog ve kahin Nostradamus, kehanetleriyle ölümünden sonra bile kendisinden söz ettirmeye devam ediyor. 1555'te Les Propheties adıyla yayınlanan esrarengiz yazıları yüzyıllar boyunca yorumlanan Nostradamus'un eserlerinde 2024 yılına dair çarpıcı kehanetler yer alıyor.

12punto

Ünlü Fransız kahin ve astrolog Nostradamus, Hiroşima'ya atılan atom bombasından Adolf Hitler'in yükselişine kadar pek çok tarihi olguyu 16. yüzyıldaki eserlerinde tahmin etti.

Şifreli şiirler halinde yazdığı eserleri, tarihsel olaylarla uyum içinde sürekli olarak yeniden yorumlanmaya açık.

Bu özelliğinden dolayı tahminlerinin "doğruluğunu" değerlendirmek için her yıl uzmanlar eserlerini dikkatle yorumlamaya devam ediyor.

İşte, 2024 yılına ait olduğu düşünülen o kehanetlerden bazıları:

NATO'NUN DA DAHİL OLACAĞI DENİZ SAVAŞI

Yüzyıllar kitabında, "Savaş ve deniz muharebesi" başlığıyla kaydedilmiş bir pasaj şöyle der: "Kızıl düşman korkudan solgunlaşacak / Büyük Okyanus'u dehşete düşürecek..."

Bazı yorumcular bunu, kaçınılmaz olarak Çin'e ve denizdeki olası bir çatışmaya bir gönderme olarak görürken Sky History, NATO'nun da dahil olabileceğini geniş bir deniz savaşı şeklinde yorumluyor. 

Çin'in, dünyanın en büyük donanmasına sahip olduğu düşünüldüğünde, bu dizeler daha anlamlı hale geliyor.

İNGİLTERE'YE DAİR ÇARPICI TAHMİN

Kral Charles, İngiliz Kraliyeti'nin başına geleli henüz birkaç ay oldu, fakat Nostradamus'a göre tahtı şimdiden risk altında. Zira Kâhin dizelerinde, "tartışmalı bir boşanma yaşayacağını" ve sonunda "Adalar Kralı" olarak tarif ettiği kişinin "zorla kovulacağını" söylüyor. 

Dahası; "Saltanatın, kraliyet alametine sahip olmayan biri tarafından gasp edileceğini" öngörüyor.

Çok satan Nostradamus yorumcularından Mario Reading, 2006 yılında yayınlanan bir kitabında, hiçbir kraliyet alametine sahip olmayan Harry'nin, mevcut varis olan kardeşi William'ın yerine tacı alacağını öne sürüyor. 

İKLİM FELAKETİ

Nostradamus hayranları, 16. yüzyılda yaşamış bu yaşlı kahinin tüm bunları yüzyıllar öncesinden öngördüğünü ve iklim krizi konusunda işlerin daha da kötüye gideceği konusunda uyarıda bulunduğunu iddia ediyor.

Nostradamus bir dizesinde, "Kuru toprak daha da kuraklaşacak" ve "büyük seller olacak" öngörüsünde bulunuyor. 

Ayrıca "zararlı bir dalga yoluyla büyük bir kıtlığın geleceğini" de öngörüyor ki bazıları bunu "Bir tsunaminin tarımı vurarak açlığa yol açacağı" şeklinde yorumluyor. 

PAPA KEHANETİ

Katolik Kilisesi'nin ruhani önderi Papa Francis 86 yaşında ve son zamanlarda bir dizi sağlık sorunu yaşıyor. Bu nedenle, Katolik Kilisesi'nin yakında yeni bir lider aramaya ihtiyaç duyabileceği düşünülüyor.

Nostradamus, "Yaşlı Papa'nın ölümüyle / Genç bir Romalı seçilecek" diyor ve şöyle devam ediyor: "[Genç Papa] Kilise'nin görüşünü zayıflatacak ve uzun süre Papalık yapacak..."

YENİ BİR DÜNYA GÜCÜ

Nostradamus, gelişmekte olan ekonomiler sınıfından bir ülkenin, küresel siyasi dengeleri önemli ölçüde değiştirecek bir şekilde yükselişe geçeceğini öngörüyor.

MERKEZİ OLMAYAN DİJİTAL PARA BİRİMİ 

Kahin, finansal paradigmaların değişimini ve yeni bir zenginlik formunun ortaya çıkacağını düşünüyor. Bu tespit, dijital paralara yoruluyor.

UZAYLILARLA İLK TEMAS

İnsanlığın Dünya'nın yörüngesini izleyen bir dünya dışı medeniyetle temas kuracağını tahmin ediyor.

BÜYÜK BİR DEPREM

Lüks ve şatafatla meşhur bir şehrin, eşi görülmemiş bir depremle sarsılacağını öngörüyor.

YIKICI BİR KOZMİK FIRTINA

Dünya'yı vuracak güçlü bir kozmik fırtınanın, büyük bozulmalara ve aşırı hava koşullarına neden olacağını öngörüyor. Bu tahmin ise güneş patlamalarına yoruluyor.

İLETİŞİM MODELLERİ DEĞİŞECEK

Ünlü kahin kitabında, iletişim modellerinin değişeceğini ve telepatik bir tür iletişim biçimine doğru bir geçiş olacağını da iddia ediyor.