Özgür Özel yarın ABD'ye gidiyor: New York'ta konuşma yapacak

24 Eylül'de ABD'ye gidecek olan Özel, Sosyalist Enternasyonal Başkanlık Kurulu Toplantısı'na katılacak. Özel'in toplantıda Ankara Deklarasyonu'nu okuması ve Filistin'deki savaşa ilişkin 'barış' mesajı vermesi bekleniyor. Özel, 26 Eylül'de İstanbul'a dönecek.

12punto

12PUNTO DIŞ HABERLER

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal Başkanlık Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gidiyor. Özel, 24 Eylül Salı günü İstanbul'dan New York'a hareket edecek.

25 Şubat'ta İspanya’da düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'nda Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Özgür Özel, bu toplantıya ilk kez katılacak. 25 Eylül Çarşamba günü New York'ta gerçekleşecek olan toplantıda, Özel'in bir konuşma yapması planlanıyor.

ANKARA DEKLARASYONU'NU OKUYACAK

CHP Lideri, toplantıda 4-8 Eylül tarihlerinde Ankara'da düzenlenen 20’nci Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nda hazırlanan Ankara Deklarasyonu'nu okuyacak. Bu deklarasyon, Sosyalist Enternasyonal Komitesi ile birlikte kaleme alınmıştı.

Toplantıda ayrıca Özel'in, Filistin'deki savaşa dair barış çağrısında bulunması bekleniyor.


Şubat ayında İspanya'da düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'nda Özgür Özel

ERDOĞAN'DA ABD'DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 79'uncu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak için 21 Eylül'de ABD'ye gitmişti. Erdoğan, 24 Eylül’de BM kürsüsünde bir konuşma yapacak ve ABD temaslarını 26 Eylül'e kadar sürdürecek.

Özgür Özel’in de ABD ziyareti sırasında bazı ikili görüşmeler yapacağı belirtiliyor. Özel ve heyeti, 26 Eylül'de Türkiye'ye dönecek.