Putin, Ukrayna'nın Rusya topraklarına girmesinden rahatsız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Kursk ve Lipetsk bölgelerine girerek Rus savunmasını aşmasından rahatsızlık duyuyor. Putin'in ruh halinin bozuk olduğu belirtilirken, Rus ordusunun bölgesel savunmada başarısız olduğu ve Kremlin'in propagandasına darbe vurduğu ifade ediliyor.

12punto

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk ve Lipetsk bölgelerine girmesinden büyük rahatsızlık duyduğu bildirildi.

Ukrayna'nın 5 gündür devam eden saldırıları, Rus ordusunun bölgesel savunma yeteneklerini sorgulattı ve Kremlin'in propagandasına büyük darbe vurdu.

'PATRONUN RUH HALİ KÖTÜ'

T24'ün Politika.Kozlov'dan aktardığı habere göre, Kremlin'de etkinliklerden sorumlu bir yetkili, Putin'in ruh halinin oldukça kötü olduğunu belirtti. Yetkili, "Patronun (Putin) ruh hali kötü. 2022'de Rus ordusunun Herson'dan çekilmek zorunda kalmasından bu yana böyle görülmedi" dedi. Haberdeki kaynakların kimliği gizli tutuldu.

Putin'le yıllardır çalışan kaynaklar, Putin'in çarşamba ve perşembe günkü etkinliklerdeki duruşunun ve görünüşünün "memnuniyetsiz ve rahatsız" olduğunu ifade etti.

Ukrayna'nın salı günü başlattığı saldırıdan bu yana, Ukrayna güçleri Rusya ve Avrupa arasındaki tek aktif doğal gaz boru hattının önemli bir geçiş noktasını ele geçirdi. Lipetsk'teki askeri havalimanına saldırdı ve bir Rus askeri konvoyunu vurdu. Rusya, saldırılar nedeniyle binlerce sivili tahliye etmek zorunda kaldı.

Genellikle kendisine desteği düşürecek konularda yorum yapmaktan kaçınan Putin, Rusya'nın hazırlıksız yakalandığı bu durum hakkında kamuoyuna açıklama yapmak zorunda kaldı. Çarşamba günkü üst düzey toplantılarda Ukrayna'nın saldırıları ele alındı.

RUS ORDUSU GAFİL AVLANDI 

Putin, Ukrayna'nın Rus topraklarına girdiğini kabul etse de, Rus ordusunun sınırı koruyamadığını kabul etmedi ve işgali "büyük bir provokasyon" olarak nitelendirdi.

Ancak, Rusya Savunma Bakanlığı'na yakın bir kaynak, olayın "başarısızlık" olduğunu ve Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov'un zor bir duruma düşebileceğini belirtti. Bloomberg'e konuşan Kremlin'e yakın bir kaynak, Gerasimov'un Ukrayna askerlerinin Kursk yakınlarında toplandığına dair istihbaratları dikkate almadığını ifade etti.

Ukrayna'nın işgalini destekleyen bazı yayınlar, Rus ordusunun "gafil avlandığını" belirtiyor.