Rusya'da askeri hareketlilik: Sınırda sivil tahliyesi başladı

Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk bölgesine düzenlediği baskın sonrası komşu Belgorod'da askeri hareketlilik yaşanıyor. Belgorod Valisi Gladkov, sınırda sivil tahliyesinin başlatıldığını belirtti.

12punto

Ukrayna askerinin Rus toprağı Kursk'a yönelik sızma harekâtı devam ederken buraya komşu Belgorod'da da askeri hareketlilik yaşandığı bildirildi.

Belgorod Valisi Vyaçeslav Gladkov, "düşman aktivitesi" nedeniyle Ukrayna sınırına yakın bölgelerden sivillerin tahliye edilmesini istedi. 

"Eminim askerimiz artan tehditle baş etmek için gereken her şeyi yapacaktır" diyen Vali Gladkov, bölge halkını daha güvenli bölgelere sevk etmeye başladıklarını söyledi.

Belgorod bölgesinde şimdiye kadar 11 bin kişi güvenli alanlara tahliye edildi.

Ukrayna'nın sürpriz şekilde Kursk'a düzenlediği baskın nedeniyle buradan uzaklaştırılan Rus sivillerin sayısı ise 76 bine çıktı. Bu kişilerin çoğu hızla kurulan çadır kentlere yerleştirildi.

Ukrayna askerinin sınırın 30 kilometre derinliğine kadar ilerlediği belirtildi. Bu, 24 Şubat 2022'de Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimiyle başlayan savaşta Kiev'in gerçekleştirdiği en büyük sınır ötesi operasyon oldu.

RUS RUBLESİ DEĞER KAYBETTİ

Baskından beri Rus rublesi dolar karşısında yüzde altı değer kaybetti.