Suriye'ye hava saldırısı, İran destekli gruplar vuruluyor

ABD, 3 askerin öldüğü saldırıya yanıt olarak Suriye'ye hava saldırısı başlattı. ABD Merkez Komutanlığı, Irak ve Suriye'de 85 hedefin vurulduğunu duyurdu.

AA

ABD misilleme saldırısını başlattı. ABD uçakları Suriye ve Irak'taki İran hedeflerini vuruyor. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, aidiyeti bilinmeyen hava araçları, Deyrizor'da Meyadin ilçesinin yakınında Mezar Ali Üssü ile Haydariyye ve Şibli köylerindeki İran destekli grupların bulunduğu noktalara hava saldırıları gerçekleştirdi.

ABD Merkez Komutanlığı, Irak ve Suriye'de 85 hedefin vurulduğunu bildirdi. 

Yapılan açıklamada "Saldırıya bombardıman uçakları da katıldı. İran devrim muhafızlarına bağlı hedefler vuruldu. Saldırılarda 125 adet hassas bomba kullanıldı. Vurulan yerler arasında komuta ve kontrol merkezleri ile mühimmat ve drone depoları da var." denildi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınlarında konuşlanan Amerika Birleşik Devletleri güçlerine yönelik insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.

Saldırıda 3 ABD askerinin öldüğü ve en az 34 askerin yaralandığı belirtilmişti. 

BIDEN'DAN AÇIKLAMA 

ABD Başkanı Joe Biden, Suriye ve Irak'taki İran Devrim Muhafızları Ordusu ile bağlı milis grupları hedef alarak üs saldırısına bugün karşılık vermeye başladıklarını ve bu karşılığın "kendi seçtikleri zaman ve mekanlarda" süreceğini açıkladı.

ABD Başkanı Biden, 28 Ocak'ta Suriye-Ürdün sınırındaki Amerikan üssüne düzenlenen saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Biden, 3 ABD askerinin öldüğü saldırının İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) destekli milis gruplarca gerçekleştirildiğini savundu ve söz konusu askerlerin cenaze törenine henüz katıldığını belirtti.

Bu saldırıya verecekleri karşılık konusunda, "Bu öğleden sonra benim talimatımla ABD ordusu, Suriye ve Irak'taki DMO ve ona bağlı milis gruplara ait hedefleri vurdu. Saldırıya bugün karşılık vermeye başladık, bu karşılık bizim seçtiğimiz zaman ve mekanlarda devam edecek." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Ortadoğu'da askeri bir çatışma peşinde olmadığını kaydeden Biden, bununla birlikte Amerikan askerlerini hedef alanlara karşılık vereceklerini vurguladı.