Taylor Swift hangi başkan adayını desteklediğini açıkladı: Seçimlerde kime oy verecek?

ABD'li ünlü pop yıldızı Taylor Swift, Instagram'da yaptığı paylaşımda, ABD başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı Kamala Harris'e oy vereceğini açıkladı.

12punto

12PUNTO DIŞ HABERLER

Taylor Swift, geçtiğimiz Salı günü (10 Eylül) Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ve Kamala Harris'i karşı karşıya getiren münazaranın ardından, Demokrat Parti'nin adayı Harris'i desteklediğini açıkladı. Swift, Harris'i ülkeyi kaos yerine sakinlikle yönetebilecek ,'istikrarlı ve yetenekli bir lider' olarak nitelendirdi.

Swift, Instagram'da yaptığı bir paylaşımda 280 milyondan fazla takipçisine 5 Kasım seçimlerinde aday olan mevcut ABD başkan yardımcısı Kamala Harris için oy kullanacağını söyledi. 

Anketler, iki adayın oy oranlarının neredeyse eşit olduğunu gösteriyor. Bu hafta başında yayınlanan The New York Times ve Siena College'ın ortak anketine göre Harris, yüzde 48'e karşı 47 oy oranıyla Trump'ın sadece 1 puan gerisinde.

HARRİS VE WALZ'A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Swift, Instagram gönderisinde '2024 Başkanlık Seçimi'nde oyumu Kamala Harris ve Tim Walz'a vereceğim. (Kamala Harris'e) Oy veriyorum çünkü o, inandığım haklar ve sebepler için mücadele eden bir kahraman' dedi.

Swift ayrıca Instagram hesabından, Trump'ın başkan yardımcısı olarak belirlediği JD Vance'e gönderme yaparak, 'çocuksuz kedili hanımefendi' başlığıyla kedili bir fotoğrafını yayınladı. Vance, 2021'deki bir röportajında ??bazı Demokratları 'bir grup çocuksuz kedili hanım' olarak nitelemişti. Vance daha sonra bunun yalnızca 'alaycı bir yorum' olduğunu dile getirmişti.

Swift ayrıca Harris'in başkan yardımcısı Tim Walz'dan da etkilendiğini söyledi. Ünlü yıldız, Walz'ı 'on yıllardır LGBTQ+ hakları, ebeveynlerin tüp bebek sahibi olma hakkı ve bir kadının kendi bedeni üzerindeki hakları için mücadele eden biri' olarak tanımladı.

Swift'in desteğin açıkladığı sırada MSNBC'de yayında olan Walz, 'inanılmaz derecede minnettar' olduğunu belirtti ve şarkıcının 'Swifties' olarak adlandırılan hayran kitlesinin 'İşleri hızlandırmaya' çağırdı.