Tiktok içerik üreticilerine yeni teşvikler sunacak: Daha uzun video daha çok para

TikTok, içerik oluşturuculara daha uzun videolar çekmeleri için teşvikler sunacağını açıkladı.

12punto

12PUNTO DIŞ HABERLER

Uygulamanın salı günü yaptığı duyuruya göre, TikTok'ta daha fazla sayıda içerik üreticisi yakında abonelikler ve daha uzun videolar aracılığıyla para kazanabilecek.

Platformun açıklamasına göre, içerik üreticilerinin yalnızca canlı yayınlar için aylık abonelikler sunmasına olanak tanıyan abonelik özelliği genişletilecek. Yeni gelecek özelliklerle izleyiciler abone oldukları üreticilerden profillerinde görünecek kullanıcı rozeti alabilecek. Ayrıca yayıncılar, sadece para ödeyen izleyicilerin dahil olacağı bir özel sohbet odasını aktif olarak kullanabilecek.

TikTok yayınladığı haber bülteninde, genişletilmiş programın canlı yayın yapmayan içerik üreticilerinin de aboneliklerden para kazanmasına olanak tanıyacağını söyledi. Bu özellik ilk etapta pilot uygulamaya davet edilen yayıncılara özel kalacak ancak canlı yayın yapmayan onaylanmış içerik üreticileri de önümüzdeki haftalarda kendileri kaydolabilecek.

Ayrıca, uygulamada uzun video içeriklerin artışını desteklemek için, geçen yıl tanıtılan TikTok'un Yaratıcılık Programı'nın, İçerik Üreticileri Ödül Programı adıyla beta sürümünden çıkması planlanıyor. TikTok, programın bir dakikadan uzun ‘yüksek kaliteli ve orijinal’ videoları ödüllendireceğini ve içerikleri dört temel alana göre değerlendireceğini söyledi. Bu alanlar özgünlük, oynatma süresi, arama değeri ve izleyici katılımı olacak.

Uygulama 2022'de daha uzun videolara izin vermeye başladığından beri kullanıcılar daha uzun içerikleri benimsedi. TikTok, izleyicilerin artık zamanlarının yarısından fazlasını bu tür içerikleri izleyerek geçirdiğini açıkladı.

Haber bülteninde, "Daha uzun videolar topluluğumuz için çok çeşitli olasılıkları ortaya çıkararak içerik üreticilerinin kendilerini ifade etmeleri ve yaratıcı özgürlüğü sınırsız bir şekilde kucaklamaları için ek esneklik sağladı" dedi.

TikTok, Yaratıcılık Programı kapsamında toplam yaratıcı gelirinin son altı ayda %250'den fazla arttığını ve ayda 50.000 dolar kazanan yaratıcıların sayısının neredeyse iki katına çıktığını yazdı.