Ukrayna Moskova'yı İHA'larla vurdu: Bir kişi yaşamını yitirdi

Rus yetkililer, Moskova'da imha edilen bir Ukrayna İHA'sının parçalarının bir apartman bloğuna çarpması sonucu çıkan yangında bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

12punto

12PUNTO DIŞ HABERLER

Moskova Bölge Valisi Andrei Vorobyov, Salı günü (10 Eylül) erken saatlerde Ramenskoye bölgesinde en az iki yüksek apartman binasının İHA parçalarıyla hasar gördüğünü ve birkaç dairenin alev aldığını söyledi. Çıkan yangında bir kadının yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

Moskova Belediye başkanı Sergei Sobyanin, acil durum ekiplerinin bölgedeki birçok yere, Zhukovo havalimanının yakınlarına ve Moskova'nın en büyük havalimanlarından birinin bulunduğu Domodedovo bölgesine gönderildiğini söyledi. Bölgede 30'dan fazla uçuş askıya alındı.

Rusya, hava savunma sistemlerinin gece boyunca 70'ten fazla Ukrayna İHA'sını düşürdüğünü, en az 15'inin Moskova ve çevresinde engellendiğini bildirdi.

Rusya'nın güvenlik güçlerine yakın kanalları olan SHOT ve Baza Telegram, çok katlı bir konut binasından yükselen alevlerin görüntülerini yayınlayarak, beş dairenin yandığını duyurdu.

Ukrayna sınırındaki Bryansk bölgesinin Vali Aleksandr Bogomaz, Telegram'da yaptığı açıklamada, '59 düşman İHA'sı ele geçirildi ve imha edildi' dedi.

Saldırıyı 'çok büyük' olarak nitelendiren Bogomaz, can kaybı veya hasarın olmadığını söyledi.

Rusya resmi haber ajansı TASS, Moskova'nın güneyindeki Tula bölgesinde iki Ukrayna insansız hava aracının daha düşürüldüğünü açıkladı.

Ukrayna tarafı, yaşanan gelişmelere ilişkin herhangi bir yorumda bulunmadı.