X, Elon Musk'a satıldıktan sonra gelirlerinin yüzde 84'ünü kaybetti: Reklam verenlere hakaret etmişti

Elon Musk tarafından 2022 yılında satın alınan X'in, gelirlerinin yüzde 84'ünü kaybettiği ortaya çıktı.

12punto

12PUNTO DIŞ HABERLER

Yayınlanan bir rapora göre X, açık ara en büyük pazarı olan ABD'de, bu yılın üçüncü çeyreğinde 114 milyon dolar gelir elde etti. Bu, önceki üç aya göre %25'lik ve bir önceki yılın aynı dönemine göre %53'lük bir düşüş anlamına geliyor. Şirketin sahibi Elon Musk'ın satın alımından önceki son kamuya açık rakamlara göre X(o zamanki adıyla Twitter), 2022'nin 2. çeyreğinde 661 milyon dolar gelire sahipti. Enflasyon etkisiyle beraber hesaplandığında, bu rakamlar X'in gelirlerinin %84 oranında düştüğünü gösteriyor.

Şirket finansal sonuçlarını yayınlamadığından X'in ne kadar daha hayatta kalabileceğini kimse bilmiyor. Ancak Kasım ayında Musk, 'reklam veren boykotu' nedeniyle X'in iflasla karşı karşıya kalabileceğini itiraf etti.

Şirketin mali durumuyla ilgili Kasım ayında yaptığı son konuşmasından bu yana Musk, nakit akışında dengeye ulaşma, hatta gerçek bir kar elde etme konusunda hiçbir açıklama yapmadı.

X'in mali durumunu raporlaştıran ABD merkezli finans dünyası dergisi Fortune, 'Bu, Musk gibi, hedefleri bu kadar agresif ve gerçekçi olmayan bir şekilde duyurmaktan ve bunları tekrar tekrar tutturamamaktan rahatsızlık duymayan biri için kendi başına alışılmadık bir durum' diye yazdı.

Varlık yöneticisi ve Halter Ferguson Financial'ın başkanı Bradford Ferguson, kendi Youtube kanalında Fortune'un haberini değerlendirerek, 'Muhtemelen Aralık 2022'de biraz daha iyimserdi ve durumun daha da kötüye gideceğini tahmin etmiyordu' ifadesini kullandı. 

ŞİRKET HİSSELERİNİ SATABİLİR

2025 yılı hızla yaklaşırken ve X'in mali durumu her zamankinden daha kötü durumdayken, Ferguson, Musk'ın er ya da geç Tesla hisselerini nakde çevirmeyi düşünebileceğinden korkuyor.

Future Fund'ın kurucusu ve başkanı Gary Black'te hisse satışı risklerinin arttığı görüşüne katıldığını söyledi.

Uzun süredir Tesla yatırımcısı olan Black, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, 'X'in kanaması devam edecek ve Elon, X'teki yıllık 1-2 milyar dolarlık açığı kapatmak için bir noktada daha fazla Tesla hissesi satmak zorunda kalacak' dedi.