Yollar çöktü, tsunami uyarısı yapıldı: Japonya yeni yıla depremle başladı

Japonya'da yılın ilk gününde 5.7 ve 7.4 büyüklüğündeki 2 deprem meydana geldi. Deprem sonrası Rusya'da tsunami uyarısı yapıldı. İşte depremin tüm ayrıntıları...

12punto

Japonya'nın batısında 5,7 ve 7,4 büyüklüğündeki depremler meydana geldi.

Deprem sonrası Rusya'nın Sahalin bölgesinde tsunami uyarısı verildi. Sahalin Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sahalin'in batı kısımlarının tsunami dalgalarından etkilenebileceği belirtildi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Japonya'nın batısındaki İshikawa eyaleti kıyısında meydana gelen ardışık depremler sonrasında bölgede tsunami uyarısı yapıldı. (AFAD) Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, konu hakkında şu açıklamayı yaptı: 

"Bugün saat 10:06'da Japonya/Anamizu'da 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle Başkanlığımıza iletilen herhangi bir uluslararası yardım çağrısı bulunmamaktadır.Dost ve kardeş Japon Halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Gelişmeleri takip ediyoruz."

DEPREMİN AYRINTILARI

Japonya Meteoroloji Ajansı'nın (JMA) açıklamasına göre, İşikawa'nın Noto Yarımadası'nda meydana gelen depremler, yerel saatle 16.06'da 10 kilometre derinlikte 5,7 ve 16.10'da sığ derinlikte 7,4 büyüklüğünde oldu.

Depremlerin ardından tsunami uyarısı bölge genelinde yapıldı. Uyarıya göre, bölge sahiline yerel saatle 17.00 öncesinde 3 ila 5 metre arası yükseklikte dalgaların ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Sarsıntı, İşikawa genelinde hissedilirken, çevre eyaletler ve başkent Tokyo ile çevresinde de etkileri hissedildi. Tsunami uyarısı nedeniyle bölgede tedbirler alınmaya başlandı.