Aydın Doğan bir şirketini daha sattı

Doğan Holding, DMC'deki kalan yüzde 40 hissesini Fransız Believe International'a 38,2 milyon Euro bedelle devretti. Böylece, 2020 yılında ortak olan Believe, DMC'nin tek sahibi oldu.

12punto

Doğan Holding, müzik yapım şirketi Doğan Müzik Yapım’ın (DMC) kalan yüzde 40 hissesini Fransız Believe International’a sattı. 

2020 yılında DMC'ye ortak olan Believe, yapılan bu son satışla birlikte şirketin tamamına sahip oldu.

Doğan Holding, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, DMC'nin kalan yüzde 40 hissesinin 38,2 milyon Euro bedelle Believe International’a devredildiğini duyurdu. Bu satış, Ağustos 2023’te duyurulan satış planının tamamlanmasıyla gerçekleşti.

KAP AÇIKLAMASI

Doğan Holding’den yapılan açıklamada, Believe International’ın 2020 yılında DMC’nin yüzde 60 hissesini satın aldığı hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:

“Believe International, Doğan Müzik Yapım ve Ticaret A.Ş.’nin (DMC) %60 oranındaki payını, Şirketimizin dolaylı bağlı ortaklığı DMC Invest B.V.'den 21 Temmuz 2020 tarihinde satın almıştır. Bu defa; DMC Invest B.V.'nin sahip olduğu kalan %40 oranındaki payın, 38.275.245 Euro bedel ile Believe International'a satış ve devir işlemleri tamamlanmıştır.”

Bu satışla birlikte, dünyaca ünlü dijital müzik şirketi Believe International, Türkiye'nin önde gelen müzik yapım şirketlerinden DMC’nin tamamının sahibi oldu. 

AYDIN DOĞAN KİMDİR?

Aydın Doğan Doğan Holding Onursal Başkanıdır. Doğan, 1936 yılında Gümüşhane'de doğdu. Lise öğrenimini Erzincan'da tamamlayan Doğan üniversite eğitimine, daha sonra Marmara Üniversitesi olan İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Mektebi'nde devam etti.

1958 yılında kendi şirketini kuran Doğan, ilk yıllarında lastik, bisiklet, radyo, ticari araç, iş ve inşaat makinaları tüccarlığı, nakliyecilik ve müteahhitlik yaptı. 1970 yılına kadar da zahirecilik ve ecza depoculuğu ile uğraştı.

1974'ten sonra da İstanbul Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeliği'nden sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği'nde bulundu. 1977 yılından bu yana İstanbul Ticaret Odası vergi rekortmenleri arasındadır.

1979 yılında Milliyet Gazetesi'ni satın alarak medya sektörüne giren Doğan, Türkiye Gazete Sahipleri Sendikası Başkanı oldu.

1998 ise Tokyo'da yapılan Dünya Yayıncılık Birliği toplantısında Türkiye'den, seçimle ilk kez Yönetim Kurulu üyeliği'ne seçilen kişi oldu. 1999 senesinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet madalyası ile ödüllendirildi ve aynı yıl Girne Amerikan Üniversitesi'nden ve 2000 yılında da Ege Üniversitesi'nden fahri doktora ünvanı aldı.

2004 yılında Dünya Gazeteler Birliği (World Association of Newspapers -WAN) toplantısında seçimle Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na getirilen ilk Türk oldu.

1996 yılında Aydın Doğan Vakfı'nı kurarak, kültür, eğitim, sosyal alanlarda yapmakta olduğu hizmetlerini bir şemsiye altına topladı.