Naci Görür Kahramanmaraş depremi sonrası vatandaşları uyardı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya üzerinden vatandaşları uyardı. Görür, deprem sonrası artçı sarsıntıların olabileceğini ve çürük binalardan uzak durulması gerektiğini belirtti.

12punto

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bugün saat 09.31'de merkez üssü Pazarcık olan 5 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. 

Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden bir dizi açıklamada bulundu.

'ARTÇI SARSINTILAR OLABİLİR'

Görür, "Kahramanmaraş, Ördektepe/Pazarcık’da 4,9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem, Sakçagöz fay segmentinin kuzey devamında ve olasılıkla Narlı Segmenti üzerinde meydana geldi. Bu, olması normal olan artçı bir depremdir. Artçı sarsıntılar da olabilir. Çürük binalardan uzak durun" şeklinde uyarıda bulundu.

Görür, sosyal medyadaki paylaşımında ayrıca, depremlerin sürekli olarak yaşandığını belirterek, "Tıpkı bugünkü gibi bir sabah uyanırsınız, bir yerde bir deprem olmuş ve binlerce kişi ölmüş. Ocaklar söner, acı ve keder yurdu sarar. Televizyonlar bağırır, uzmanlar konuşur, halk sokaklara dökülür ve yetkililer deprem bölgesine koşar. Ancak zamanla olanlar unutulur" dedi.

VATANDAŞLARI UYARDI

Prof. Dr. Görür, vatandaşlara seslenerek, "Hep aynı sahne. Bıkmadınız mı? Neden deprem dirençli kentler talep etmiyorsunuz? Neden siyasete bu doğrultuda talimat vermiyorsunuz? Neden çocuklarımızı, gençlerimizi, yaşlılarımızı tehdit eden bu olaya karşı bu kadar vurdumduymazsınız?" şeklinde eleştirilerde bulundu. Görür, "Bu işi ancak sizin isteğiniz, talebiniz, gözetiminiz ve denetiminiz kurtarır. En büyük gücünüz oyunuz. Hangi partiden ya da görüşten olursanız olun, gelin bu deprem işini bitirelim. Sevgiyle" ifadelerini kullandı.