Okullarda yarıyıl tatili öncesinde etkinlikler düzenlenecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda yarıyıl ve yıl sonu tatilinden önceki haftalarda etkinlikler düzenleneceğini açıkladı.

12punto

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda yarıyıl ve yıl sonu tatilinden önceki haftalarda çeşitli etkinlikler düzenleneceğini açıkladı.

Kelime oyunları, bilgi yarışmaları, yetenek gösterileri ve münazara gibi etkinliklerin yer alacağını belirten Bakan Tekin, velilerden destek istedi. Bakan, "Bu yıl itibarıyla o konuyla ilgili bir adım attık, yeni bir başlangıç yapıyoruz ve o bir haftayı çocuklarımızın yarıyıl boyunca devam ettikleri, edindikleri kazanımları gündelik hayatlarında kullanabilecekleri bir şenlik havasına büründürmek istiyoruz" dedi.

Ayrıca, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek müzik ilkokulu projesini hayata geçireceklerini belirten Bakan Tekin, sanat ve spor alanında çocukların yeteneklerine yönlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bu kapsamda müzikle başladıkları projenin, küçük yaşlardan itibaren çocuklara sanat eğitimi sağlama amacını taşıdığını ifade etti.

Bakan Tekin'in açıklamalarının ardından, gelecek hafta içinde okullarda düzenlenecek etkinlikler arasında bilgi yarışmalarından münazaralara, halk oyunlarından şiir ve hikaye okuma etkinliklerine kadar çeşitli aktivitelerin yer alması bekleniyor.