Ali Babacan'dan Mehmet Şimşek'i kızdıracak sözler: 'Yaptığı tek şey...'

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında, "Şu anda sadece yaptığı, sağdan soldan para bulmak" yorumunu yaptı.

12punto

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu.

T24'e konuşan Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek üzerinden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

BABACAN'DAN BAKAN ŞİMŞEK'İ KIZDIRACAK SÖZLER

Babacan'ın, Mehmet Şimşek hakkındaki "Şimşek’in öyle Türkiye'yi taşıma, Türkiye'yi bir noktaya getirmede ne yetkisi var ne sorumluluğu var. Yani şu anda sadece yaptığı, sağdan soldan para bulmak" ifadeleri dikkat çekti.

"FRENİ OLMAYAN BİR SİSTEM"

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görevinin borç para bulup veya vergi toplayıp Külliye'nin eline teslim etmek olduğunu belirten Babacan "Freni olmayan bir sistemden bahsediyoruz. Onun için bütçe açığı artıyor, onun için fren tutmuyor. Ve bu yapılan vergi artışları da piyasanın gerçekleriyle uyumlu artışlar değil” diye devam etti.

MEHMET ŞİMŞEK İÇİN 'EN İYİ ARKADAŞIM' DEDİ

Sözlerinin devamında Mehmet Şimşek'i 'en iyi arkadaşı' olarak tanımlayan Babacan, Erdoğan'a yüklenerek şunları söyledi:

"En yakın arkadaşımı Mehmet Bey’i aldı, koydu ekonominin başına. Oluyor mu? Bunlara engel olabiliyor mu? Sayın Şimşek bunlara engel olabiliyor mu? Bunları durdurabiliyor mu? TÜİK’te şimdiye kadar enflasyonu yanlış ölçmüşler diyebiliyor mu?"