Arjantin, "ekonomik krizin gölgesinde" yeni devlet başkanını seçecek

Arjantin'de halk, "ekonomik krizin gölgesinde" yeni devlet başkanını belirlemek üzere seçimlerin ilk turunda yarın sandık başına gidecek.

12punto

Sol ve İşçi Cephesi adayı aktivist Myriam Bregman ise Uluslararası Para Fonu (IMF) politikalarından tamamen ayrılmayı düşündüğünü, istihdam ve asgari ücretin artırılması için çalışacağını belirtti.

LATİN AMERİKA'NIN 3. EN BÜYÜK EKONOMİK GÜCÜ

Latin Amerika ülkeleri arasında yüksek eğitimli nüfusu ve bölgedeki ekonomik potansiyelinin güçlü olması nedeniyle Arjantin, Brezilya ve Meksika'nın ardından 3. sırada yer alıyor.

Arjantin'de durdurulamaz hızla artan enflasyon yüzde 130'u aşarak, son yılların en yüksek seviyesini görürken, ulusal para birimi peso da dolar karşısında ciddi değer kaybına uğradı.

Uzmanlar, ülkede seçimi hangi aday kazanırsa kazansın, pesonun dolar karşısındaki değer kaybının yüzde 70 daha artacağını tahmin ediyor.

"BU KRİZ ORTAMINDAN BÜYÜK BİR GİZEM ÇIKABİLİR"

Arjantin basınına değerlendirmede bulunan Politik Analist Nacho Montes, ekonomik kriz ve Arjantin pesosundaki büyük değer kaybının, halkın seçim tercihinde etkili olacağını savundu.

Ülkenin "ölümcül bir krizden" geçtiğini dile getiren Montes, "Şu anda kimin kazanacağı ya da sonuçların ikinci tura kalıp kalmayacağını belirlemek zor, hatta tahmini bile karmaşık görünüyor. Bu kriz ortamından büyük bir gizem çıkabilir." ifadesini kullandı.