Goldman Sachs'dan TCMB faiz yorumu: 'Acil önlem alınmazsa...'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) , dün son faiz kararını sabit tuttuğunu açıkladı. ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs ise TCMB'nin bu kararını değerlendirdi. Goldman Sachs, TCMB'nin son faiz kararına ilişkin yorumunda "Rezervler pozitife dönebilir" dedi.

12punto

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dün faiz kararını sabit tutarak yüzde 45 olarak açıkladı. ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, TCMB'nin bu kararına dair değerlendirmelerde bulundu. 

TCMB'NİN REZERVLERİ POZİTİFE DÖNEBİLİR

Goldman Sachs, TCMB'nin son faiz kararını değerlendirirken, Türk Lirası'ndaki değerlenmenin 2024 yılında da süreceğini ve Merkez Bankası rezervlerinin pozitife dönebileceğini öngördü..

Ekonomistler, TCMB'nin dezenflasyon hedefine ulaşmak için TL'nin reel değerlenmesinin önemini vurgularken, gevşeme tahminlerini ise korudu.

ACİL ÖNLEMLER YAYINLAMAZSA...

Clemens Graffe ve Başak Edizgil tarafından yazılan Goldman Sachs raporu, TCMB'nin faiz kararlarına ilişkin değerlendirmesinde, gevşemenin üçüncü çeyrekten sonra başlayabileceğini öngördü.

Bankanın ekonomistleri, raporda TCMB'nin, acil önlemler yayınlamazsa bile kredi büyümesi ve mevduat faizlerinde mümkün olan bir gevşeme karşısında para politikasını destekleyeceğini ve gerekirse sterilizasyon araçlarını kullanacağını öngördü.

Ayrıca, TCMB'nin kredi kartı harcamalarındaki artışı durdurmak için yeni önlemler almasının beklendiği Goldman Sachs raporunda da belirtildi.