İddia: Erdoğan Mehmet Şimşek’i uyardı! 'Sonuç alınamayınca...'

Ekonomist Barış Soydan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i uyardığını iddia etti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Soydan'ın iddiasını yalanladı.

12punto

Ağustos 2023 itibariyle politika faizinde artışa giden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, geçtiğimiz hafta düzenlediği PPK toplantısında da artışa giderek politika faizini yüzde 35 olarak belirledi.

500 baz puanlık faiz artırımı piyasa beklentileriyle paralel gerçekleşirken, kurul enflasyonla mücadele ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar verdiklerini açıkladı.

Ortadoğu’da çatışmaların hala devam etmesi petrol fiyatlarının yukarıya doğru eğilim göstermesinin enflasyon üzerinde yaratacağı yukarı yönlü riskler de göz ardı edilmedi.

FAİZ ARTIŞLARI SONUÇ GETİRMEYİNCE ERDOĞAN ŞİMŞEK’İ UYARDI

Bu gelişmelerden sonra ekonomist Barış Soydan çarpıcı bir iddia ortaya attı. Soydan, peş peşe yapılan faiz artışlarından sonuç alınamadığı için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i uyardığını öne sürdü.

X hesabından paylaşım yapan Soydan, şu ifadeleri kullandı;

"Arka arkaya faiz artırımları sonrasında somut sonuç alınamamış olması dolayısıyla" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'e uyarı ilettiği çok konuşulan bir iddia. Ben iki güvenilir kaynaktan duydum.”

DMM YALANLADI

Soydan'ın iddiasından sonra Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide somut bir düzelme olmadığı için Mehmet Şimşek'e bir uyarı iletti" iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

DMM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide somut bir düzelme olmadığı için Mehmet Şimşek'e bir uyarı iletti iddiası doğru değildir. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ilgili tüm kurumlar, Türkiye ekonomisinin hedeflerine ulaşması için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Piyasalarda güvensizlik ve tedirginlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan spekülatif haberlere itibar etmeyiniz."