Mehmet Şimşek Almanya'da: 'Türkiye'ye ilgi artarak devam ediyor'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya'da düzenlenen zirvede Türkiye'nin uluslararası doğrudan yatırımlarını artırma hedefini vurguladı.

12punto

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Elmau kasabasında, ülkenin önde gelen düşünce kuruluşlarından Stern Stewart Institute'nin 2024 zirvesine katıldı.

 Zirve, Almanya'nın en büyük 50'den fazla şirketinin üst yöneticileri (CEO) ve finans bölüm başkanları (CFO) ile alanında öncü akademisyenleri bir araya getirdi.

TÜRKİYE İÇİN ÖZEL OTURUMLAR

Zirvenin ikinci gününde, Türkiye için düzenlenen özel oturumda Bakan Şimşek, Türkiye'de yatırımları olan veya yatırım yapmayı düşünen şirketlerle bir araya geldi. Toplantılar, basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Şimşek, bu oturumda yatırımcıların sorularını yanıtladı.

TÜRKİYE'YE ARTAN İLGİ

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yaklaşık 24 saatliğine gittiğimiz Almanya’da büyük şirketlerin yöneticileri ve yatırımcılarla verimli toplantılar gerçekleştirdik. Türkiye’ye ilgi artarak devam ediyor. Esas hedefimiz olan uluslararası doğrudan yatırımları artırmak için çabalarımızı yoğunlaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.