Nobel ödüllü ekonomistten 'Trump seçimi kazanırsa' senaryosu

Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, Türkiye İş Bankası'nın 100. yılı etkinliğinde "Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye" başlıklı bir konuşma yaptı. Krugman, ABD başkanlık seçimlerinde Trump'ın kazanmasının küresel ekonomi için büyük bir şok olacağını ifade etti.

12punto

Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, Türkiye İş Bankası’nın 100. Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış" başlıklı konferansta konuşmacı oldu. Uluslararası iktisat, ticaret teorisi, ekonomik coğrafya ve uluslararası finans alanındaki akademik uzmanlığı ile tanınan Nobel ödüllü ekonomist Prof. Dr. Paul Krugman, “Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye” başlıklı bir konuşma yaptı.

Krugman, CNBC-e’ye verdiği röportajda, Türkiye'de işlerin istikrara kavuştuğunu söylerken, avantajlı bir ortam olduğunu belirtti. Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmelerinde yabancı yatırımcının güven aradığının da altını çizdi.

Gelişmekte olan ülkeler için hala kriz riski olduğunu belirten Krugman, ABD başkanlık seçimlerine ilişkin yorumlarını da paylaştı.

Krugman, "Trump seçilirse küresel ekonomi için büyük bir şok olur" dedi.