Özgür Demirtaş'tan 'Faiz artışı yetmez' çıkışı

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, X hesabında yaptığı paylaşımda "Türkiye'nin Arjantin örneğini iyi incelemesi lazım" diyerek faiz artırımının yanında yapısal reformlar yapılması gerektiğine dikkat çekti.

12punto

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, X yaptığı paylaşımda ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz artışı kararını yorumlayan Demirtaş, “Türkiye’nin Arjantin örneğini iyi incelemesi lazım” dedi.

Faiz artışının yeterli olmayacağını ifade eden Demirtaş, yapısal reformların da yapılması gerektiğini vurguladı.

Demirtaş X hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi;

“Arjantin sürekli faiz arttırmasına rağmen enflasyonu kontrol edemedi. Bunun nedeni faiz artırımının yanında yapması gereken diğer yapısal reformları yapmaması.

Faiz artırımı geçmişte yapılan hataların bir bedelidir. Acı verir. Bu acıyı çekmemize değmesi için diğer yapısal reformların ivedilikle hayata geçirilmesi gerekir.”


DAHA ÖNCE DE UYARMIŞTI

Demirtaş, Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olarak ekonominin başına gelmesiyle birlikte yaşanacak olası senaryoları anlattığı videosunda da yapısal reformlara vurgu yapmıştı.

Kısa vadede ve uzun vadede yapılması gerekenler olduğunu söyleyen Demirtaş, kısa vadede rasyonel politikalara geçilmesi gerektiğini söylerken uzun vadede yapısal reformlara ihtiyaç duyulduğunu söylemişti.