Vedat Işıkhan’dan Bağ-Kur prim günü hakkında açıklama! 9 binden 7 bin 200 güne düşecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında Bağ-Kur’luların prim günü sayısıyla ilgili açıklama yaptı.

12punto

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kanal 7’de yayınlanan Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bağ-Kur'luların emekli olabilmeleri için gereken prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesine ilişkin açıklama yapan Işıkhan, çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Işıkhan'ın açıklamaları şöyle;

"Sosyal Güvenlik Sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız. Bunu da biz prim gelirleriyle sağlıyoruz. En önemli gelirimiz bu. Bu yüzden vatandaşlarımızın mümkün olduğu sürece istihdamda ve çalışma hayatında tutmaya devam ediyoruz.

Bağ-Kur’luların beklentisini saygıyla karşılıyoruz. Bu konudan çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısının 9 binden 7200 güne düşürülmesi konusunda da seçim öncesi verilen vaatti. Biz bunu da yerine getireceğiz. Kesinlikle hiçbir endişemiz yok. Her zaman olduğu gibi bu vaadimizi de yerine getireceğiz. "