ABD'de Ölümcül McDonald's bakterisi! Salgının nedeni ortaya çıktı
ABD sağlık yetkilileri, McDonald's restoranlarında kullanılan doğranmış taze soğanların E. coli salgınının kaynağı olduğunu açıkladı. CDC, bu soğanların Quarter Pounder ve diğer menülerde kullanıldığını belirtti. Salgın nedeniyle 90 kişi hastalanırken, 27 kişi hastaneye kaldırıldı ve Colorado’da bir yaşlı adam hayatını kaybetti. E. coli bakterisi mide krampları ve ishal gibi belirtilere yol açarken, bazı hastalarda komplikasyonlar gelişebiliyor.
12punto
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), "McDonald's'ın Quarter Pounder ve diğer bazı menülerinde kullanılan taze doğranmış soğanlar, bu salgının muhtemel kaynağıdır" açıklamasını yaptı.
Söz konusu soğanların Taylor Farms tarafından tedarik edildiği ve firma tarafından gönüllü olarak geri çağrıldığı belirtildi.
MENÜDEN ÇIKARILDI
McDonald's da bu soğanları menülerden çıkardı.
Salgınla bağlantılı olarak ABD’nin 12 eyaletindeki restoranlarda geçici olarak menüden kaldırılan bu hamburgerler nedeniyle 90 kişi hastalanırken, 27 kişi hastaneye kaldırıldı ve Colorado’da yaşlı bir adam hayatını kaybetti.
McDonald's, Pazar günü yaptığı açıklamada, E. coli test sonuçlarının negatif çıkmasının ardından Quarter Pounder satışlarına yeniden başlayacağını duyurdu.
BELİRTİLERİ NEDİR?
E. coli bakterisi mide krampları, ishal ve üç ila dört gün sürebilen kusmaya yol açıyor.
Çoğu kişi tedaviye ihtiyaç duymadan iyileşse de bazı hastalarda komplikasyonlar gelişebiliyor.