Avokado ile birlikte tüketildiğinde faydası 2 katına çıkan besinler
Avokadoyu doğru besinlerle eşleştirerek faydasını ikiye katlayabilirsiniz. İşte besin emilimini artıran ve sağlığınıza sağlık katacak en iyi kombinasyonlar.
12punto

DOMATES
Domatesler, kalp koruyucu ve kanserle savaşan özellikleriyle bilinen güçlü bir antioksidan olan likopen ile doludur. Likopen yağda çözünen bir bileşiktir, yani avokadoda bulunanlar gibi sağlıklı yağlarla tüketildiğinde emilimi önemli ölçüde artar.
Avokadoyu salatalarda, sandviçlerde veya guacamole'de domatesle birleştirmek likopen alımını artırarak oksidatif strese ve inflamasyona karşı daha iyi koruma sağlar.

PORTAKAL, LİMON, GREYFURT
Portakal, limon ve greyfurt gibi turunçgiller, kolajen sentezinde önemli bir rol oynayan C vitamini ile doludur. Limon sıkılmış bir avokado salatası cilt sağlığı için harikalar yaratabilir.

YUMURTA
Yumurtalar, beyin fonksiyonu ve göz sağlığı için gerekli olan protein, kolin ve lutein gibi besinlerin harika bir kaynağıdır. Avokadonun sağlıklı yağları, yumurtalarda bulunan ve gözleri yaşa bağlı makula dejenerasyonundan korumaya yardımcı olan iki antioksidan olan lutein ve zeaksantinin emilimini artırır. Avokado ile çırpılmış yumurta veya avokado tostu üzerinde haşlanmış yumurta, bilişsel işlevi ve görüşü destekleyen besin açısından yoğun bir öğün oluşturur.

KİNOA, ESMER PİRİNÇ
Kinoa, esmer pirinç ve tam buğday ekmeği gibi tam tahıllar, avokadonun kalp sağlığına yararlı yağlarını tamamlayan lif, B vitaminleri ve mineraller sağlar. Birlikte, kolesterol seviyelerini düzenlemeye, sindirimi iyileştirmeye ve sürekli enerji sağlamaya yardımcı olurlar. Tam tahıllı bir avokado tostu veya kinoa-avokado kasesi, bu güçlü kombinasyonun tadını çıkarmanın mükemmel bir yoludur.

SARIMSAK
Sarımsak, bağışıklık güçlendirici ve iltihap önleyici özellikleriyle bilinen kükürt bileşikleri içerir. Avokado ile eşleştirildiğinde, bu bileşikler kardiyovasküler sağlığı desteklemede ve iltihabı azaltmada daha da etkili hale gelir. Taze sarımsaklı veya avokadolu guacamole, sarımsaklı soslara karıştırıldığında hem lezzet hem de sağlıklı bir öğün olur.

YOĞURT, KİMCHİ, KEFİR
Yoğurt, kimchi, lahana turşusu ve kefir gibi probiyotik açısından zengin besinler sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu destekler. Avokadonun lifleri prebiyotik görevi görerek bağırsağınızdaki iyi bakterileri besler. Avokadoyu fermente besinlerle birleştirmek sindirimi iyileştirir, besin emilimini iyileştirir ve genel bağırsak sağlığını destekler. Avokadoyu yoğurt bazlı bir smoothie'ye eklemeyi veya bir dürümde kimchi ile eşleştirmeyi deneyebilirsiniz.

BİTTER ÇİKOLATA
Bitter çikolata, kalp sağlığını destekleyen ve serotonin seviyelerini artırarak ruh halini iyileştiren güçlü antioksidanlar olan flavonoidlerle doludur. Avokadonun sağlıklı yağları, vücudun bu antioksidanları daha verimli bir şekilde emmesine yardımcı olur. Çikolatalı-avokadolu smoothie veya avokado bazlı çikolatalı mus, ile lezzeti ve sağlığı birleştirmek mümkündür.

KETEN TOHUMU, CHİA TOHUMU
Keten tohumu, chia tohumu ve ceviz gibi kuruyemişler ve tohumlar, kalp ve beyin sağlığını destekleyen omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Avokadonun tekli doymamış yağları, omega-3 yağ asitlerini stabilize etmeye yardımcı olarak oksidasyonu önler ve etkinliklerini artırır. Avokadoyu kuruyemiş ve tohum bazlı bir smoothie'ye eklemek veya avokado tostuna tohum serpmek oldukça faydalıdır.