Avokado sanıldığı kadar masum değilmiş! Şok edici yan etkisi ortaya çıktı,şiddetli reaksiyonlar verebiliyor!
Sağlıklı yağlar, vitaminler ve antioksidanlar içeren bir "süper gıda" olan avokado sağlığa yararlarıyla dikkat çekiyor. Ancak her şeyde olduğu gibi fazlası avokadoda da zararmış. Aşırı avokado tüketmek bazı sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
12punto

Son yılların popüler meyvesi avokado, sağlıklı yağlar, vitaminler ve antioksidanlar içeren bir "süper gıda" olarak kabul ediliyor. Bu nedenle diyet listelerinin vazgeçilmez meyvesi,kahvaltı tabaklarının yeni ve sağlıklı gözdesi olarak biliniyor.
HER ŞEYİN FAZLASI ZARAR!
Avokado uzun zamandır sağlıklı yağlar, lif, vitaminler ve mineraller açısından zengin bir besin merkezi olarak biliniyor. Avokadoların birçok sağlık yararı olduğu bilinse de, potansiyel dezavantajları da yok değil.
Avokadonun aşırı tüketimde yarardan çok zarar veren şok edici yan etkileri olabileceği ortaya çıktı.

VÜCUTTA ALERJİK REAKSİYONLAR
Nadir de olsa, bazı kişiler vücutlarında avokadolara karşı alerjik reaksiyonlar görebilir. Semptomlar ağızda hafif kaşıntı ve şişlikten nefes alma zorluğu veya anafilaksi gibi şiddetli reaksiyonlara kadar değişebilir.
SİNDİRİM SİSTEMİNİ BOZABİLİR
Avokadolar, genellikle sindirim sağlığı için iyi bir şey olan lif açısından zengindir. Ancak, bir seferde çok fazla lif almak sindirim sistemini bunaltabilir ve şişkinliğe, gaza veya ishale neden olabilir.Bu da kişinin yaşam konforunu olumsuz etkiler.

Bu durum, özellikle avokado alımını aniden artıran kişiler için geçerlidir. Ölçülülük önemlidir; bir avokadonun yaklaşık üçte biri kadar bir porsiyon, midenizi bozmadan faydalarını elde etmek için genellikle yeterlidir.
FAZLA TÜKETİM KİLO ALIMINA NEDEN OLABİLİR
Avokadolar genellikle kilo vermeye uygun bir yiyecek olarak tanıtılsa da,yüksek kalorili ve yağ içeriği aşırı tüketildiğinde hedeflerinize aykırı olabilir.
Tek bir orta boy avokado yaklaşık 240 kalori ve 22 gram yağ içerir. Aşırı tüketilmesi özellikle diğer kalorisi yoğun yiyeceklerle birlikte tüketildiğinde- kilo alımına katkıda bulunabilir.
BAZI İLAÇLARLA ETKİLEŞİME GİREBİLİR
Düzenli ilaç kullanan kişilerin fark edebileceği bir diğer reaksiyon ise avokadonun birlikte kullanıldığı zamanlarda bazı ilaçların etkisini azaltabileceği ya da tamamen yok edebileceğidir.

Örneğin, avokadolar kan pıhtılaşmasında rol oynayan K vitamini açısından zengindir. Bu, varfarin gibi kan inceltici ilaçların etkilerini ortadan kaldırabilir ve sizi kan pıhtısı riski altına sokabilir.
AVOKADOYA ALERJİNİZ OLABİLİR!
Alerjiden farklı olarak,avokado intoleransı bağışıklık sistemi yerine sindirim sistemini içerir. İntoleransı olan kişiler avokado yedikten sonra mide ağrısı, mide bulantısı veya ishal yaşayabilir.
Bu reaksiyon, vücudun meyvedeki belirli bileşikleri düzgün bir şekilde sindirememesinden kaynaklanır. Bir yiyecek günlüğü tutmak, avokadoların sizin için bir tetikleyici olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilir.
AŞIRI POTASYUM BÖBREKLERE ZARAR VEREBİLİR

Avokadolar, kan basıncını düzenlemeye ve kalp sağlığını desteklemeye yardımcı olan bir mineral olan potasyumun mükemmel bir kaynağıdır. Ancak çok fazla potasyum alımı özellikle de böbrek sorunları yaşayan kişiler için zararlı olabilir.
Kan dolaşımındaki aşırı potasyum, düzensiz kalp atışı, kas zayıflığı ve ciddi vakalarda kalp durması gibi semptomlara neden olan bir durum olan hiperkalemiye yol açabilir.
Diyetinizdeki potasyumu sınırlamanız önerildiyse, avokado tüketiminizde dikkatli olun.
AVOKADOYU İYİCE YIKAMADAN TÜKETMEYİN!
ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), avokadonun kabuğunda listeria bakterisi bulmuştur. Maruziyetinizi en aza indirmek için, bakterileri kabuktan iç ete geçirmemek için avokadoyu kesmeden önce her zaman bol su ile iyice yıkayın.