Dr. Canan Karatay zehir içtiğimizi açıkladı! Bilim dünyası yine karışacak!

Yaptığı açıklamalarıyla adından sıkça söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay, toplum sağlığını yakından ilgilendiren konularla halkı bilgilendiriyor. Karatay, son olarak her gün tüketilen ancak bazı durumlarda zehir niteliğinde olan filtre kahveye karşı uyardı,"Türk kahvesi için." dedi.

12punto

Dr. Canan Karatay zehir içtiğimizi açıkladı! Bilim dünyası yine karışacak!

Günlük hayatta en çok tükettilen içeceklerden biri olan kahve ve kahve çeşitlerine karşı Prof. Dr. Canan Karatay'dan kritik uyarı geldi. Karatay, filtre kahveye karşı uyardı!

"TÜRK KAHVESİ İÇMEYİ DESTEKLİYOR"

En güçlü antioksidan kaynaklarından biri olan Türk kahvesi tüketimini destekleyen Karatay, Türk kahvesinin sağlık üzerindeki faydalarını da vurguladı. Doğru şekilde tüketildiğinde bağırsak sağlığını destekleyen ve metabolizmayı hızlandırdığını belirtti. 

Dr. Canan Karatay zehir içtiğimizi açıkladı! Bilim dünyası yine karışacak!

"BİLİM İNSANLARI 'ÖMRÜ UZATIYOR' DEMİŞTİ"

Portekiz'deki Coimbra Üniversitesi'ndeki araştırmacıların yaptığı araştırmaya göre, kahvenin düzenli tüketiminin sağlıklı yaşam süresini uzatabileceğini gösteren 85 çalışma analiz edildi.Günde üç fincan kahvenin yaklaşık 1,84 yıl ömrü uzattığını ortaya koydu.

"AŞIRI TÜKETİM ZARARLARA YOL AÇIYOR"

Dr. Canan Karatay zehir içtiğimizi açıkladı! Bilim dünyası yine karışacak!

Dr. Canan Karatay ise bu açıklamanın aksine bir fikri savundu. Filtre kahvenin içerdiği kafein, enerji artışı sağlarken metabolizmayı hızlandırabildiğini söyleyen Karatay: "Ayrıca antioksidan bakımından zengin olduğu için bağışıklık sistemini destekleyebilir.

Fakat aşırı tüketim, çarpıntı, uykusuzluk ve anksiyeteye yol açabiliyor." dedi.

"KAHVENİN HAZIRLANIŞ AŞAMASI TEHLİKE DOĞURUYOR"

 Prof. Dr. Canan Karatay, filtre kahvenin yapılışındaki tehlikeyi açıkladı.

Dr. Canan Karatay zehir içtiğimizi açıkladı! Bilim dünyası yine karışacak!

Filtre kahve hazırlarken kullanılan kağıt filtrelerin bromür gibi zararlı kimyasallar içerdiğini belirten Karatay, bu maddelerin sıcak suyla birlikte vücuda geçebileceği konusunda uyarıda bulundu. 

"TÜRK KAHVESİ İÇİN!"

Karatay, "Her kahve aynı değil. Her yağ ve kırmızı et aynı olmadığı gibi...

Türk kahvesinin hazırlanma şekli çok önemlidir. Çok yüksek bir antioksidandır. Kahve çekirdeğinde bulunan antioksidanlar, çok önemlidir" dedi.