Her kaşığı lezzet bombası: Sütlaç nasıl yapılır?

Sütlaç, en sevilen sütlü tatlılar arasında önemli bir yere sahiptir. Doğru pişirme teknikleri kullanıldığında, bu tatlı lezzet dolu bir hale gelir. Peki sütlaç nasıl yapılır?

12punto

Her kaşığı lezzet bombası: Sütlaç nasıl yapılır?

Hafif tadı ve mükemmel eşlikçi özelliği sayesinde, ister ana yemeklerin ardından sunulan bir tatlı, ister çay saatlerinde yapılan kaçamaklar için mükemmel bir seçenek haline gelir. İşte her kaşıkta eşsiz bir lezzet sunan o tarif...

Her kaşığı lezzet bombası: Sütlaç nasıl yapılır?

MALZEMELER

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı su

1 lt süt

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilin (isteğe bağlı)

Yarım su bardağı pirinç unu veya buğday nişastası

Yarım su bardağı su (nişasta karışımı için)

Üzeri için

Tarçın

Fındık veya ceviz içi (isteğe bağlı)

Her kaşığı lezzet bombası: Sütlaç nasıl yapılır?

YAPILIŞI

İlk olarak pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın.

Sonra diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirin.

Haşlanan pirinçlerin üzerine vanilya ve süt ekleyin.

Her kaşığı lezzet bombası: Sütlaç nasıl yapılır?

Kaynamaya başladıktan sonra şeker ve 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave edin. Biraz kaynadıktan sonra altını kapatın.

Son olarak ise sütlaçları fırına verin. Tepsinize soğuk su ile doldurmayı unutmayın.

180 dereceli fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakın.

Herkese afiyet olsun!

Her kaşığı lezzet bombası: Sütlaç nasıl yapılır?