12punto sordu, Keçiborlulular milyonluk konaktan memnun mu: 15 bin nüfuslu ilçeye mini ‘Saray’

Isparta'nın 15.000 nüfuslu Keçiborlu ilçesine inşa edilen Hükümet Konağı görüntüleri sosyal medyada yayıldıktan sonra gündem oldu. Yurttaş için tasarruf tedbirleri çağrısı yapılırken Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na benzeyen konak tartışma yarattı. CHP Keçiborlu İlçe Başkanı Ergun Ali Soysal, sosyal medyada gündem olan hükümet konağı görüntülerini 12punto'ya değerlendirdi.

Semih Demirhan

Semih Demirhan

Isparta'nın 15 bin nüfuslu Keçiborlu ilçesinde inşa edilen hükümet konağı sosyal medyada vatandaşların tepkisine neden oldu. Özellikle ekonomik sorunların yaşandığı bu dönemde 15 bin nüfuslu bir ilçeye 'görkemli' bir hükümet konağının yapılması "itibardan tasarruf olmaz" düşüncesinin sorgulanmasına yol açtı. Bununla birlikte sosyal medya kullanıcıları hükümet konağının Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na benzediği yönünde paylaşımlar yaptı.

CHP Keçiborlu İlçe Başkanı Ergun Ali Soysal, sosyal medyada gündem olan 15 bin nüfuslu ilçedeki devasa hükümet konağı meselesini 12punto'ya değerlendirdi.

'15 MİLYON TL'YE MAL OLDU'

Hükümet konağı inşaatının 2016-2017 yıllarında başladığını söyleyen Soysal, konağın yapımında Çorumlu bir müteahhitin olduğunu ifade etti. İnşaatın bedelinin 8 milyon TL tuttuğunu aktaran Soysal "İnşaattan sonra en az 2-3 milyon TL tadilatı, bakımı tutmuştur. Hükümet konağı ortalama olarak 15 milyon TL'ye mal olmuştur" dedi.

'İHTİYACIMIZ YOKTU'

İlçenin hükümet konağına ihtiyaç olmadığını söyleyen Soysal şunları ifade etti:

"Aslında ihtiyac olan bir şey değildi bu. Bizim taşınmadan önce hastanemiz vardı. Hastanemiz taşınmadan önce 500 bin tl'lik tadilatı yapılmıştı, 10 tane lojmanı olan koskoca bir hastaneydi. Hem de anayola bitişikti, yani ulaşımı kolaydı. Hiç hastaneye ihtiyacımız yoktu. Eski hastanemiz şu anki mevcut hastanenin bir kat büyüğüydü. Şu anda o lojmanlar bomboş, talan ediliyor. Bunlar ihtiyaçtan kaynaklanan bir şey değil. Yeni hastaneye taşındık yani, eski hastane bomboş duruyor. Seçimler sırasında bu işler ciddi şekilde tartışıldı. Hiç gerek yoktu."