25 gün oldu hala aydınlatılamadı: Saygı Öztürk'ten Narin Güran cinayetinin çözülmesi için dikkat çeken öneri

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Diyarbakır'da vahşice katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın katilinin bulunması için devletin para ödülü koymasını önerdi.

12punto

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduğu yönünde ilan verilen ve 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşlarla örtülü şekilde cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma devam ediyor.

8 yaşındaki Narin'in kim veya kimler tarafında neden öldürüldüğü hala açığa çıkmazken, Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ten dikkat çeken bir öneri geldi.

Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili sır perdesinin aralanması için devletin para ödülü koymasını belirten Öztürk şunları kaydetti:

“Bunca teknik olanaklara rağmen, 8 yaşındaki kızımız Narin Güran’ı kimin, niçin öldürüldüğü ortaya çıkarılamıyor. Cinayetin para karşılığı işlendiği de ortaya atılıyor. Devlet, yeri geldiği zaman karanlık bir olayın aydınlatılması için 'para ödülü' verebiliyor. Madem, bu olay normal yollarla çözülemiyorsa, olayın aydınlatılmasında cinayeti aydınlatacak ihbarcıya para ödülü verilmeli. İnanın, ‘Bilmiyorum, görmedim, duymadım’ diyenler arasında olayı aydınlatacak hiç ummadık isimlerin vereceği bilgilerle önemli adımlar atılmış olur. Devlet de, cinayeti aydınlatamıyor ayıbından bir an önce kurtulur.”