'AA'nın Gazze fotolarını neden daha önce göndermediniz?'

Türkiye bugün Lahey'deki soykırım davasına müdahillik için başvuracak. Erdoğan'ın eski danışmanı Akif Beki ise delil aranırken neden destek sağlanmadığını sordu

12punto

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail aleyhine açılan soykırım davasında etkin bir rol üstlenmek için harekete geçti. TBMM Adalet Komisyonu bugün Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'na (UAD) müdahillik dilekçesini sunacak. Dilekçe, UAD'ye teslim edilecek.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı Akif Beki ise Karar gazetesindeki köşede ilginç bir ayrıntı verdi ve 'neden daha önce değil?' diye sordu.

Erdoğan'ın "Gazze'deki katliamlara bizden daha sert tepki veren ülke yok" söylemine karşı çıkan Beki, "Ümmetin lideri Türkiye dururken İsrail'i Uluslararası Adalet Divanında yargılatmaya başlamak, Güney Afrika'ya mı düşerdi?" diye sordu.

'ASIL ŞİMDİ SEYREYLEYİN İKTİDARI'

Beki, uzun süredir İsrail'i yargılatacak diplomasiye dair "hazırlıklarımız sürüyor" diyen Ankara'nın, devletin resmi ajansı olan Anadolu Ajansı'nın Gazze'de çektiği katliam fotoğraflarını ilk başvuruyu yaparak yargılamayı başlatan Güney Afrika ve Af Örgütü'nün dosyasına konmak üzere göndermemesinin büyük bir hata olduğuna işaret etti.

Bu hamleyi yapmayarak 'yargılamayı başlatan sıfatını bile isteye kaptıran' hükümetin bugün Lahey'de yapacağı başvurunun ardından siyasi şov yapacağını öngörüsünü ise Beki, biraz da alay eden ifadelerle yazdı: "Bir de şimdi davaya resmen müdahil olunca görün, farta furta neymiş... El mi yaman, bey mi yaman; asıl şimdi seyreyleyin siz iktidarı..."