ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake Türkiye'ye veda etti

Türkiye'deki görev süresi dolan ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake yayınladığı video mesajla Türkiye'ye veda etti.

12punto

Türkiye’deki görev süresi sona eren ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, bir video mesajla Türkiye’ye veda etti. Elçiliğin sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda, Flake, 3 yıllık görev süresi boyunca Türk ve Amerikan halkları arasındaki işbirliğini derinleştirdiklerini ifade etti.

'TÜRKİYE SPORCULAR İÇİN HARİKA BİR ÜLKE'

Flake, X hesabından yayınladığı videoda, Türk makamlarıyla gerçekleştirdikleri ortak projeleri ve eğitim konusundaki faaliyetlerini anlattı. Türkiye’nin sporseverler için harika bir ülke olduğunu belirten Flake, bu süre zarfında birçok başarılı sporcu ile tanışma fırsatı bulduğunu söyledi.

F-16'LAR VE İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ 

Büyükelçi Flake, iki ülke arasındaki güven ve karşılıklı saygıyı artırarak ikili ortaklığın güçlendirildiğini vurguladı. "F-16'ların satışı, Finlandiya ile İsveç'in NATO'ya katılımı gibi konularda kritik bir ilerleme sağlayarak meselelerin üstesinden geldik" diyen Flake, bu konularda sağlanan ilerlemeyi memnuniyetle karşıladığını belirtti.

UKRAYNA VE KARADENİZ TAHIL GİRİŞİMİ

Flake, Türkiye ve ABD'nin Ukrayna'ya verdiği ortak desteğe dikkat çekerek, "Küresel gıda güvenliğini güvence altına alan Karadeniz Tahıl Girişimi'nde üstlendiği rolden dolayı Türkiye'ye minnettarız" ifadesini kullandı. Türkiye’nin, küresel gıda güvenliğine yaptığı katkının altını çizen Flake, bu girişimin önemine vurgu yaptı.