Abdulkadir Selvi’den Özgür Özel’e: Yürekten alkışlıyorum

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü etkinliklerine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel bir süre sohbet etti. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısına söz konusu durumu taşırken "Özgür Özel'in milli meselelerde devletin çıkarları doğrultusunda hareket etmesi sorumlu bir tavır" dedi.

12punto

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü etkinliklerine katılmak için KKTC'ye gitmişti. Etkinliklere CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılmış ve iki liderin protokoldeki sohbeti kameralara yansımıştı. Söz konusu tablonun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı'ndaki partilerin yanısıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de kendileriyle protokolde yer alması üzerine teşekkürlerini sunmuştu.

Özel'e bir teşekkür mesajı da Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'den geldi. Selvi, bugünkü köşe yazısında konu ile ilgili şunları söyledi:

"Özgür Özel, “Türkiye’de muhalefet, dışarıda Türkiye partisiyiz” demişti. Bu yaklaşımı kamuoyu tarafından da desteklenmişti. Önceden başbakanlar, cumhurbaşkanları yurtdışına çıkınca onların dönüşüne kadar muhalefet, eleştiride bulunmazdı. Kıbrıs Barış Harekâtı başladığında muhalefet lideri Süleyman Demirel başbakanlığa davet edilip bilgilendirilmiş, Demirel de Başbakanlığın merdivenlerinde güçlü bir destek açıklaması yapmıştı. 

Bir süredir bu gelenek bozulmuştu. Özellikle de Kılıçdaroğlu döneminde CHP’nin ekseni kaymıştı. Irak-Suriye tezkeresinden tutun, Libya’ya, Karabağ’a kadar birçok milli meselede Kılıçdaroğlu, HDP ile aynı safta yer almıştı. Hatta Kanal İstanbul’un engellenmesi için yabancı ülke büyükelçiliklerine çağrı mektubu yazmıştı. Düşünüyorum da iyi ki Kıbrıs çıkarmasında yokmuş. Ona da karşı çıkardı.

MİLLİ ÇIKARLAR

Özgür Özel’in Kıbrıs, Bosna, Azerbaycan, Filistin gibi milli meselelerde, devletin çıkarları doğrultusunda hareket etmesi sorumlu bir tavır. CHP Lideri Bosna’dan sonra Kıbrıs’taydı. Yakında Azerbaycan’ı ziyaret edecek. Milli meselelerde özlenen muhalefet tarzı bu. Muhalefet elbetteki eleştirecek ama söz konusu Türkiye’nin milli çıkarları olunca onu da desteklemeyi bilecek.

ALKIŞLAR...

Dün CHP grubunu izledim. Özgür Özel’in, “Kıbrıs davasının yanındayız. Kıbrıs’ın statüsü istediğimiz düzeyde değil. Konu Kıbrıs ise, Filistin ise, Bosna ise tek yumruğuz, tek yumruk olmaya devam edeceğiz” sözlerini ise yürekten alkışladım."