Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden Dilruba K'nın tahliyesine ilişkin açıklama: İddialar doğru değil

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Dilruba K'nın tahliyesi sürecinde ailesine haber verilmediği ve gece yarısı cezaevinden çıkarıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bakanlık, tüm tahliye işlemlerinin resmi prosedürlere uygun şekilde yapıldığını belirtti.

12punto

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Dilruba Kayserilioğlu'nun tahliye sürecine ilişkin basında ve sosyal medyada yer alan iddialara yanıt verdi.

Bakanlık, Kayserilioğlu'nun ailesine haber verilmediği ve gece yarısı cezaevinden çıkarıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Açıklamada, İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 29 Ağustos 2024 tarihinde verilen tahliye kararının aynı gün saat 17.13'te ceza infaz kurumu portalına düştüğü ve hemen tahliye işlemlerine başlandığı ifade edildi. Kayserilioğlu'nun saat 20.00 civarında tahliye edildiği bilgisi verildi.

Bakanlık ayrıca, Kayserilioğlu'nun tahliye sürecinde kurum personeline ailesi, avukatı veya tanıdığına haber verilmesi yönünde bir talepte bulunmadığını ve kişisel eşyaları ile paralarının kendisine eksiksiz olarak teslim edildiğini vurguladı. Açıklamada, "Tutukluya tahliyesi esnasında resmi prosedürler eksiksiz olarak uygulanmış olup bir ihmal ya da eksiklik söz konusu değildir" denildi.

Adalet Bakanlığı, yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen, maddi durumu olmayan veya ulaşım güçlüğü çeken tutuklulara gerekli yardımların sağlandığını belirterek, Kayserilioğlu'na da jandarma tarafından araçla kampüs ana nizamiyesine kadar eşlik edildiğini bildirdi.

Kampüs önünden Aliağa ilçe merkezine sürekli toplu ulaşım araçlarının bulunduğuna dikkat çekilerek, Kayserilioğlu'nun ulaşım sorunu yaşamadığı ifade edildi.