AKP Grup Başkanı Güler: Hayvanları yerine bırakmak yok artık

Sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören maddesiyle eleştiri konusu olmayı sürdüren yasa teklifiyle ilgili olarak TBMM AKP Grup Başkanı Abdullah Güler önemli açıklamalarda bulundu.

12punto

Güler, Kübra Par'la Farklı Açılar programında sokak köpekleriyle ilgili tartışmalara dair, "Hasta ve saldırgan olanlara ötenazi uygulanacak. Hayvanları yerine bırakmak yok artık, sahiplendiremiyorsak bakımevinde yaşayacaklar. Sokakta yiyecek bulamıyorlar, kışın donuyorlar. Sokak doğal yaşam alanı değildir. Sağlıklıysa ömür boyu barınakta bakılacak" dedi.

Sahipsiz hayvanlara yönelik "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ne ilişkin AKP'li Güler önemli açıklamalarda bulundu. 

“ÖTANAZİ EVRENSEL BİR KAVRAMDIR”

Ötenazi tartışmasıyla ilgili Güler "Bizim insanlarımız genel bir sözlük kavramı olarak kullanıyor. Ötanazi, uluslararası yargıda hem de Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı raporlarda kullanılan bir kavram. Hasta ve saldırgan olanlara ötenazi uygulanacak.

Hayvanları yerine bırakmak yok artık, sahiplendiremiyorsak bakımevinde yaşayacaklar.

Sokakta yiyecek bulamıyorlar, kışın donuyorlar. Sokak doğal yaşam alanı değildir. Sağlıklıysa ömür boyu barınakta bakılacak." dedi.

Par'ın "Sokaklarda bir sokak köpeği problemimiz var. Bunu hep birlikte kesinlikle çözmeliyiz. Bu anlamda da yasa tasarısı konusunda da bir ön yargım yok.

Sadece şunu merak ediyorum. Belediyeler bakım evi açmak, orayı işletmek, masrafını çok zahmetli bulacakları için “Ya bu saldırgandı, bunun hastalığı vardı” derse bunun aksi nasıl ispatlanabilir?" sorusu üzerine Güler "Bunun için de savcılıkta suç duyurusunda bulunursunuz.

Savcılık ona soruşturma açar. Kim orada kanuna aykırı bir eylem, faaliyet yürüttüyse görevi kötü kullanmaktan ya da kamu zararına sebebiyet vermeye veya 5199 kanununa göre, yasak fiil kapsamında hayvanları öldürmeden dolayı yargılanacaktır." yanıtını verdi.