AKP'li Mehmet Metiner'den Ekrem İmamoğlu'nun 'Ahmak Davası'yla ilgili dikkat çeken çıkış! 'Reis’e yapılanın aynısı...'

Eski AKP’li Milletvekili Mehmet Metiner, YSK üyelerine ‘Ahmak’ dediği iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davasına ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

12punto

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine “ahmak” dediği gerekçesiyle hakkında “siyasi yasak” istenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davada gözler İstinaf Mahkemesi’ne çevrildi.

İmamoğlu, hakkındaki davaya ilişkin “Olmaması gereken bir davanın, hem siyasi yasak hem de 2 yıl 7 ay ceza davasına dönüşen haliyle tam bir sefillik, bunu konuşmak bile insanı kötü hissettiriyor" ifadelerini kullandı.

Eski AKP’li Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, İmamoğlu’nun davasıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

"REİS'E YAPILANIN AYNISI"

İmamoğlu için istenen siyasi yasağın bir dönem de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a getirildiğini hatırlatan Metiner, şu ifadeleri kullandı:

"Yargı marifetiyle siyasetin dizaynı ne kadar yanlış ise siyasetçinin önünün kesilmeye çalışılması da kabul edilebilir değildir.

Geçmişte Reis’e yapılanın aynısı bugün bir başkasına yapıldığında karşı çıkmamak gibi bir ilkesizliğin savunucuları olamayız. Olanlar kaybederler, biline!"