Ankara'daki terör saldırısının ardından 12punto yazarı Bahadır Selim Dilek'ten ilk değerlendirme: 'Zamanlaması çok manidar'

Ankara'nın TUSAŞ tesislerinde patlama meydana geldi. Patlama sonucunda şehit ve yaralıların olabileceği belirtildi. Saldırının ardından açıklamalarda bulunan 12punto yazarı Bahadır Selim Dilek saldırının zamanlamasının çok manidar olduğunun altını çizdi.

Selçuk Çelik

Türkiye terör gerçeğiyle bir kez daha yüzleşti. Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki Tusaş tesislerin önünde patlama meydana geldi.Saat 15.20 sularında nizamiye girişinde yaşanan bombalı saldırı sonrası çatışma çıktı. Özel Harekat Timleri bölgeye sevk edildi.

Sözcü'nün haberine göre bölgede çatışma seslerinin duyulduğu belirtildi. 

YERLİKAYA TERÖR SALDIRISINI DOĞRULADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise terör saldırısını doğruladı. Yerlikaya patlamanın ardından şehit ve yaralıların olduğunu belirtti.

Yerlikaya'nın paylaşımı şu şekilde:

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir.

Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.

 

MANSUR YAVAŞ: TERÖRÜ LANETLİYORUZ

Saldırı sonrası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan da açıklama geldi. Yavaş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

 

"Ankara'da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. 

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz.

BAHADIR SELİM DİLEK'TEN İLK DEĞERLENDİRME

Saldırı sonrası 12punto'ya özel açıklamalarda bulunan 12punto yazarlarından gazeteci Bahadır Selim Dilek,  yaşanan terör saldırısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Saldırının zamanlamasının manidar olduğunun altını çizen Dilek, salı günü MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yapmış olduğu açıklamalara dikkat çekti. 

MHP lideri Bahçeli'nin Öcalan'ın meclise gelmesi çağrısının ardından Özgür Özel'in Kürtlere yönelik açıklamalarının ardından toplumda ciddi bir tepkinin oluştuğunu kaydetti.  Bahadır Selim Dilek, yaşanan bu terör saldırısı ile birlikte devlet içerisindeki bir grubun 'terörle müzakere değil mücadele edilir' imajı verebileceğini kaydetti.

Olaydan kısa bir süre sonra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın saldırının bir terör faaliyeti olduğunu açıklamasını da değerlendiren Dilek bunun da oldukça manidar olduğunu söyledi. Bahadır Selim Dilek saldırının bir terör faaliyeti olduğunun bu kadar kısa bir zaman diliminde nasıl ortaya çıktığını sordu. 

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerindeki terör saldırısının sebepleri arasında iki ihtimalin olduğunun altını çizen Bahadır Selim Dilek, 'Ya Bahçeli ve Özel'in 'yeniden açılım' adımlarından geri çekilme bahanesi ya da 2015 olaylarında olduğu gibi halkı terörle korkutup bizim mutlaka müzakere etmemiz gerekir' mesajlarının verilmiş olabileceğini belirtti.