Atatürk'e hakaret eden dönerciye yeni suç duyurusu

Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Mustafa Atmaca, iki günlük tutukluluğunun ardından serbest bırakıldı. Atmaca hakkında yeni bir suç duyurusunda daha bulunuldu.

12punto

Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden ve gözaltına alınan Mustafa Atmaca, 'kendisinin verem hastası olduğunu ve tedavisinin devam etmekte" olduğunu ifadesinde belirtti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, ifadesinin ardından Atmaca'nın verem olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldığı ve tutuksuz yargılanacağı açıklandı. Atmaca'nın bulaşıcı bir hastalık olan verem hastalığına sahip olmasına karşın kamuya açık alanda dönercilik yapması nedeniyle halk sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyşe Atmaca hakkında bir suç duyurusunda daha bulunuldu.

''HALKIN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATMAKTADIR''

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş tarafından yapılan suç duyurusunda "Şüphelinin taşıdığı hastalık olan verem diğer adıyla tüberküloz hastalığı; bulaşıcı bir hastalık olup, kişinin öksürmesi, hapşırması ve konuşması ile havaya karışan basillerle bulaşmaktadır. Hal böyleyken, şüphelinin yukarıda bahsedilen paylaşımlarından da görüldüğü üzere maske ve benzeri hiçbir tedbir almaksızın lokantayı işletmesi ve ürünlerle bizzat temas ederek, imal etmesi kişilerin sağlığını tehlikeye atmaktadır." denildi. 

NE OLMUŞTU?

Geçen günlerde gözaltına alınan Atmaca sosyalş medya hesabı üzerinden açtığı canlı yayında, “Bura da Yemen de Kudüs de bizim toprağımız. Siz İsrail'e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi, laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti" ifadelerini kullanmıştı.