Av. Filiz Saraç oyların tamamını aldı, güven tazeledi

İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun gerçekleştirdiği ön seçimde yeniden Baro Başkan Adayı olarak seçildi.

12punto

146 yaşındaki İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı olan Filiz Saraç, yapılan ön seçimlerde geçerli 285 oyun tamamını alarak yeni dönemde de başkanlık yolunda güven tazeledi.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu İstanbul Barosu Başkan Adayı Av. Filiz Saraç, “Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubumuzun İstanbul Barosu Başkan Adayı ve kurullarını belirlediğimiz ön seçimimizi coşkulu bir biçimde gerçekleştirdik.

Grubumuzun seçimle göreve gelmiş Baro Başkanı ve üyelerimizin desteği ve teveccühüyle yeniden bu göreve aday olmanın onurunu ve heyecanını yaşıyorum.

Seçim Komitemiz başta olmak üzere, Grubumuzun ilkeleri ve temaülleri doğrultusunda ortak irademize sahip çıkan ve sandığa gelen, aday adayı olan, divanda görev alan, tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“HAK VE ADALET İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atatürk İlke ve Devrimleri ışığında; hukukun üstünlüğü, güçlü bir İstanbul Barosu, bağımsız yargı, hak ve adalet için çalışmaya devam edeceğiz” diyen Av. Filiz Saraç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Avukatlar yargının kurucu unsurudur. Avukatlar ve onların meslek örgütü olan Barolar, adaletsizliğin karşısında her zaman dimdik durmuştur!

Mesleğimiz ve meslektaşımız için, baromuz için, ülkemiz için el ele, kol kola mücadeleyi sürdüreceğiz. İlkelerimizden, dürüstlükten ve adaletten ayrılmadan direnen, gelişen, gençleşen, yurttaşın sesi olan bir baro olmaya devam edeceğiz.”

KURULLAR İÇİN ADAYLAR BELİRLENDİ

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun 14 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirdiği ön seçimde, 19-20 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak olan İstanbul Barosu Genel Kurulu’na katılacak Başkan, Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu adayları belirlendi.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu tarihinde ilk kez, tek aday olduğu halde adaylığını grubun oluruna sunan ve ön seçim sonucunda geçerli 285 oyun tamamını alan Av. Filiz Saraç, yeni dönemde de Baro Başkan Adayı oldu.

Yönetim Kurulu Üyesi adayları; Av. Bahar Güldaş, Av. Birsen Baş Topaloğlu, Av. Özden Başak, Av. Bahar Ünlüer Öztürk, Av. Hüseyin Köprülü, Av. Dr. Yusuf Can Delipınar, Disiplin Kurulu Üyesi Adayları; Av. Semih Özdoğan, Av. Neriman Uygun, Av. Nuran Dinç Akgün, Av. Alev Akbay, Av. M. Kemal Alioğlu, Denetleme Kurulu Üyesi Adayları da Av. Mehmet Ufuk Yılmaz, Av. Elif Güngör ve Av. Onur Temürlenk’ten oluştu.