Bakan Işıkhan'dan Yenidoğan açıklaması: Ödemeler durduruldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "yenidoğan çetesi" skandalıyla ilgili soruşturma kapsamında adı geçen özel hastanelerin ödemelerinin durdurulduğunu ve geçmişe dönük ceza tahsilatı yapıldığını açıkladı.

12punto

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olarak "yenidoğan çetesi" soruşturması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Gündemi sarsan skandalla ilgili konuşan Bakan Işıkhan, Sağlık Bakanlığı’nın devreye girdiğini ve soruşturmada adı geçen özel hastanelerin ruhsatlarının iptal edildiğini belirtti.

ÖDEMELER DURDURULDU

Bakan Işıkhan, Sağlık Bakanlığı'nın ruhsat iptali kararının ardından, adı geçen özel hastanelere yapılan ödemelerin de durdurulduğunu açıkladı. 

Işıkhan, “Bu hastanelere yapılmış ödemeleri, geçmişe dönük olarak faiziyle birlikte sözleşme kapsamındaki cezaları da tahsil ediyoruz” dedi. Ayrıca, sağlık sektöründeki suistimallerle mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

SKANDALDA ADI ÇIKAN HASTANELER KAPATILMIŞTI

Yenidoğan bebekler üzerinden yapılan yasa dışı işlemlerin ortaya çıkmasıyla harekete geçen yetkililer, bu skandalın içinde yer alan hastanelerin ruhsatlarını iptal ederek kapatma kararı aldı. 

Bakan Işıkhan, yapılan incelemeler sonucunda sağlık sektöründe böylesi suçların tekrarlanmaması adına ciddi önlemler aldıklarını ifade etti.