Bakan Tekin açıkladı: Atama sonuçları yanlışlıkla açılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, e-Devlet üzerinden yanlışlıkla açıklanan sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını geri çekti. Bakan Yusuf Tekin, sürecin Danıştay kararına bağlı olduğunu ve mülakatların öğretmenlik mesleğinde gerekli olduğunu belirtti.

12punto

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-Devlet üzerinden açıklanan sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları kısa bir süre sonra geri çekildi. 

Konuya ilişkin CNN Türk'te açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sonuçların sistemden yanlışlıkla açıldığını ve bu hatanın sorumlusunun hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

MÜLAKAT SONUÇLARI GERİ ÇEKİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sözleşmeli öğretmen atamalarına ilişkin sonuçların Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'ndan bir çalışanın hatası sonucu yanlışlıkla açıklandığını söyledi.

Bu hatanın sorumlusu olan kişi hakkında soruşturma başlatıldığını ifade eden Tekin, mülakat sürecinin Danıştay kararına bağlı olduğunu vurguladı.

DANIŞTAY KARARINA GÖRE HAREKET EDİLECEK

Bakan Tekin, mülakatlarla ilgili sürecin Danıştay’ın vereceği karara göre şekilleneceğini söyledi. "Danıştay kararı doğrultusunda yüzde 50’si veya yüzde 100’ü ile atama yapacağız" diyen Tekin, mülakatların aslında "deneme dersi" formatında gerçekleştirildiğini ve öğretmenlerin alan bilgilerini kullanarak öğrencilere ders anlatmalarının beklendiğini belirtti. Tekin, 20 bin öğretmen atamasının yapılması için Danıştay’ın kararını beklediklerini, karar çıkar çıkmaz sonuçların açıklanacağını ifade etti.

MÜLAKATLAR KALDIRILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mülakatların kaldırılacağı yönündeki açıklamaları sorulduğunda Bakan Tekin, öğretmenlik mesleğinin bu kapsamda olmadığını belirtti. Mülakatların gerekli olduğuna vurgu yapan Tekin, "Mülakatlar yapılacak, torpil ise teknik olarak mümkün değil" dedi.

CEMAAT VE TARİKAT PROTOKOLLERİ HAKKINDA AÇIKLAMA 

Bakan Tekin, cemaat ve tarikatlarla imzalanan protokollerle ilgili gelen soruya da yanıt verdi.

Tekin, Bakanlık protokollerinin standart olduğunu ve herhangi bir sivil toplum kuruluşuna (STK) kaynak aktarılmadığını ifade etti. STK’ların İçişleri Bakanlığı tarafından denetlendiğini ve Bakanlıkla yapılan protokollerde inisiyatifin tamamen Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olduğunu belirtti. Tekin, "Bu protokollerin sayısı bir elin parmağını geçmez, ve istendiği an tek taraflı feshedilebilir" dedi.