Bakan Yerlikaya duyurdu: Oğuzhan Atsız gözaltına alındı

Yerlikaya, sosyal medya hesabından Oğuzhan Atsız'ın yakalanarak gözaltına alındığını bildirdi.

12punto

Bakan Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde:

"Sosyal medya üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımıza, Aziz Milletimize ve AK Parti seçmeni milyonlarca vatandaşımıza hakaretlerde bulunan Oğuzhan (Atsız) Şahin adlı şahıs, yakalanarak gözaltına alındı."

KELEŞ'E TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

'Oğuzhan Atsız' rumuzunu kullanan Oğuzhan Şahin adlı sosyal medya kullanıcısı kısa bir süre önce Mustafa Kemal Atatürk ve CHP seçmenine hakaret eden Burak Keleş konusunda yetkililerin harekete geçmemesini eleştirmiş ve bu konuda yaptığı paylaşımlarla dikkat çekmişti.

İlk olarak "CHP’li seçmene “beynini s*ktklerim” diyen kel şopar tutuklanmazsa; bundan sonra attığım her twitte aynı küfürü AKP seçmeni için kullanacağım." şeklinde bir paylaşımda bulunan Oğuzhan Atsız (Oğuzhan Şahin) sonrasında "Anladığım kadarıyla CHP’li seçmene küfreden kel şopar hakkında res’en soruşturma açılmayacak. Burada iş size düşüyor. Hem oyunuza hem namusunuza sahip çıkın. O gevrek şopar hakkında CİMER’e yazın. Hiçbir işlem yapılmazsa sonrasında zaten aynı dilden konuşacağız." ifadelerini kullandığı yeni bir paylaşımda bulunmuştu.

Ardı ardına yaptığı bu paylaşımlar ardından X platformundaki sohbet odasında "CHP seçmenine küfür etmenin konforu nereden geliyor" tartışması başlatan Oğuzhan Atsız (Oğuzhan Şahin) burada kullandığı küfürlü ifadeler nedeniyle gözaltına alındı.

Oğuzhan Atsız'ın (Oğuzhan Şahin) yaptığı bu programdan sadece saatler sonra Burak Keleş'in gözaltına alınması da dikkat çekti.