Balyoz'da yargılanan asker 'orgeneral' olarak sınır ötesi operasyonların başına getirildi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalı kararnameyle, TSK'da Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarında değişime gidildi.

12punto

Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'deki kararnameyle, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarından 187 general ve amiralin ataması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzalı kararnameyle, TSK'da Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarında değişime gidildi. Kararnameyle, üç ordu komutanı değişti, dört ordu komutanlığında da değişikliğe gidildi. 

Buna göre, 1. Ordu Komutanı, 2. Ordu Komutanı ve  Ege Ordu Komutanı değişti. Kararnamedeki en önemli değişikliklerden birine sınır hattına ilişkin oldu. 

Suriye, Irak, İran sınır hattındaki askeri birliklerin komutanları ile ülke genelindeki hava harekâtlarında görev alan üst komutanlarının bazıları değiştirildi. 

Deniz Kuvvetleri bünyesinde de muharip birliklerin komutanlarında değişikliğe gidildi. 

Sınır ötesi operasyonlardan sorumlu olan ve geçen hafta orgeneralliğe terfi ettirilen Metin Tokel, İstanbul 1. Ordu Komutanlığı'nın başına getirildi. 

Sınır ötesi operasyonlarının yönetilmesi ise bir dönem Balyoz davasından yargılanarak beraat eden Levent Ergün'e verildi. Tokel'in yerine getirilerek 2. Ordu Komutanı olan Ergün de yine geçen haftaki YAŞ kararıyla orgeneralliğe terfi ettirilmişti. 

Kararnamede dikkat çeken atamalardan biri Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı'ndaki değişim oldu.

Kararnameyle, Genelkurmay 2. Başkanı İrfan Özsert Ege Ordusu Komutanlığı'na getirilirken, yerine getirildiği Orgeneral Kemal Yeni de Genelkurmay 2. Başkanı oldu.

Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Günaydın, Hava Lojistik Komutanlığı'na atandı.

Hava Harp Enstitüsü Müdürü Korgeneral Yaşar Kadıoğlu ise Genelkurmay İstihbarat Başkanı oldu.

Böylece geçen yıl Genelkurmay Başkanlığı'na atanan Metin Gürak'ın da kadrosunda yeniliğe gidilmiş oldu.