Barbie karakterine hayat veren Margot Robbie kimdir?

Son dönemin dikkat çeken isimlerinden biri olan Margot Robbie'nin hayatı ve oynadığı filmler birçok kişi tarafından araştırılıyor. Peki, Margot Robbie kimdir? Kaç yaşında? Margot Robbie filmleri hangileridir?

12punto

Son dönemin dikkat çeken isimlerinden biri olan Margot Robbie'nin hayatı ve oynadığı filmler birçok kişi tarafından araştırılıyor. Peki, Margot Robbie kimdir? Kaç yaşında? Margot Robbie filmleri hangileridir?

Margot Robbie, 2 Temmuz 1990'da Avustralya'nın Queensland eyaletinde doğdu. Annesi Sarie Kessler fizyoterapist, babası Doug Robbie çiftçidir. Robbie'nin Lachlan adında bir abisi, Cameron ve Anya adlarında ise 2 küçük kardeşi vardır.

Robbie, çocukluğundan beri oyuncu olmak istiyordu. Lisede drama eğitimi aldı ve 17 yaşında oyunculuk yapmak için Melbourne'e taşındı. İlk olarak I.C.U filminde oynasa da filmin tamamlanması 2009'u buldu. Bu dönemde 2008'de başladığı ve 2011'e kadar oynadığı Neighbours dizisindeki Donna Freedman karakteriyle tanındı. Donna rolüyle iki kez Logie Ödülleri'ne aday gösterildi.

Robbie, 2013 yılında "Para Avcısı" ve "Fokus" filmlerinde oynayarak sinemada da önemli isimlerle çalıştı. Bu filmlerdeki performansıyla dikkatleri üzerine çekti ve 2015'te BAFTA Yükselen Yıldız Ödülü'ne aday gösterildi.

Robbie, 2016 yılında DC filmi "İntihar Timi"nde Harley Quinn karakterini canlandırdı. Bu rolüyle büyük bir çıkış yakaladı ve dünya çapında üne kavuştu. Aynı yıl çekilen "Tarzan Efsanesi" filminde de Tarzan'ın aşık olduğu Jane Porter'a hayat verdi.

Robbie, 2017 yılında "Ben, Tonya" filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Oscar Ödülü'ne ve En İyi Kadın Oyuncu (Komedi-Müzikal) dalında Altın Küre'ye aday gösterildi. Ayrıca BAFTA adaylığı elde etti.

Robbie, 2018 yılında "Terminal" filminde 'femme fatale' bir karakter olan Annie'yi canlandırdı. 2019 yılında Quentin Tarantino'nun yönettiği "Bir Zamanlar... Hollywood'da"da Sharon Tate'i canlandırdı.

Robbie, 2023 yılında Greta Gerwig'in yönettiği "Barbie" filmiyle çok ses getirdi. Bu filmde, ikonik Barbie karakterini canlandıran Robbie, eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı.

Robbie, aynı zamanda aralarında "Barbie","Ben, Tonya" ve "Maid"in de bulunduğu pek çok başarılı projenin yapımcılığını üstlendi. Robbie, 2016 yılında yönetmen ve yapımcı Tom Ackerley ile evlendi.

Robbie, Avustralya'dan Hollywood'a uzanan başarı hikayesiyle, dünyanın en başarılı oyuncularından biri haline geldi.