Barış Boyun ve Daltonlar'ın liderine operasyon!

İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı Daltonlar ve Barış Boyun organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 157 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve para ele geçirildi.

12punto

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen "KUYU-36" operasyonları kapsamında, organize suç örgütlerine yönelik büyük bir darbe vuruldu. 

İnterpol'ün kırmızı bültenle arama kararı çıkardığı ve yurtdışında tutuklu bulunan elebaşları B.B. ve B.C.G.'ye bağlı iki ayrı suç örgütüne yönelik İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

157 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI 

Operasyonlarda 157 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin çalıntı araç veya kasklı motosikletlerle 100'den fazla suça karıştığı tespit edildi.

Şüpheliler hakkında "Kasten Öldürme", "Kasten Yaralama", "Silah Ticareti", "Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti", "Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması" gibi suçlardan soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, operasyonlarda 40 adet ruhsatsız tabanca, 10 otomatik tabanca, 5 pompalı tüfek, 3 AK-47 uzun namlulu tüfek, 2 el bombası, 9 çelik yelek, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve çok miktarda döviz ile Türk Lirası ele geçirildi.

Operasyonların ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yerlikaya, suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, güvenlik güçlerinin bu tür suç yapılanmalarına izin vermeyeceğini ifade etti.