Bildirici'den o gazetecilere tepki: 'Utanç verici... Başlarını insanların karşısında nasıl dik tutabilecekler acaba'

Usta gazeteci, medya ombudsmanı ve 12 Punto yazarı Faruk Bildirici sosyal medya hesabından, Erdoğan'a Tataristan ziyareti dönüşü uçakta hiçbir gazetecinin 'Bahçeli'nin Öcalan çağrısını' sormamasını çarpıcı sözlerle eleştirdi. Bildirici söz konusu gazetecilere tepkisini "Başlarını nasıl dik tutabilecekler acaba" ifadeleriyle gösterdi.

12punto

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan ziyaretinden dönüşünde her zaman olduğu gibi uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ancak bu sorular ve yanıtları servis edildiğinde kamuoyunda merakla beklenen bir açıklamanın yapılmamış olması dikkat çekti. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili çağrısına AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne yanıt vereceği beklenirken, dönüş uçağında bu konu gündeme gelmedi.

Gazeteciler, Erdoğan’a Bahçeli’nin açıklamaları hakkında ya soru sormadı ya da soruların sorulması engellendi. Medyada bu sessizlik geniş yankı bulurken, basının tavrı eleştirilere hedef oldu.

Medya ombudsmanı ve 12punto yazarı Faruk Bildirici, gazetecilerin Öcalan çağrısına dair soru yöneltmemesine sert tepki gösterdi.

Bildirici, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Gerçekten kendine gazeteci deyip o uçakta Erdoğan’a, Bahçeli’nin çağrısını sormamak, soramamak utanç verici bir durum... Hem mesleğimize, hem de okur ve izleyicilere saygısızlık. Başlarını insanların karşısında nasıl dik tutabilecekler acaba? Yazık…”